Mogens Jensen i Irak med 20 millioner til flygtninge

Irakiske flygtninge i Erbil i den nordlige del af Irak har fået besøg af Mogens Jensen.

Den socialdemokratiske udviklingsminister er ifølge en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet på besøg blandt flygtninge i en lejr uden for Erbil.

Det sker for at bakke om hjælpeindsatsen for en million mennesker, der er jaget på flugt af militante islamisters offensiv i området.

- Jeg vil vise solidaritet med de uskyldige ofre for de militante gruppers hærgen, bakke op om nødhjælpsindsatsen og tage bestik af behovet for at hjælpe de mange fordrevne, siger ministeren.

- Den seneste udvikling og denne nye humanitære krise er stærkt bekymrende. Vi har derfor givet en ekstraordinær bevilling på 20 millioner kroner, så FN kan komme i gang med at bygge flygtningelejre og uddele mad, tilføjer han.

Pengene går til FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) og Verdensfødevareprogrammet (WFP), skriver Udenrigsministeriet.

Ifølge pressemeddelelsen er 450.000 mennesker blevet fordrevet i den vestlige Anbar-provins siden januar, efter at den militante sunnimuslimske gruppe Islamisk Stat i Irak og Levanten (Isil) er trængt frem.

I den seneste uges tid er Isil gået yderligere frem og har sat sig på en række byer, herunder Mosul, hvilket har udløst en flygtningebølge på yderligere en halv million.

Mogens Jensen siger, at han under besøget skal mødes med repræsentanter for de kurdiske myndigheder i Erbil. Her vil han udtrykke sympati for deres hjælp til flygtninge og love fortsat dansk opbakning til at håndtere den humanitære situation.

Ifølge pressemeddelelsen har Danmark indtil nu støttet irakiske flygtninge med godt otte millioner kroner i indeværende år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip