Mogens Jensen: Lykketoft får FN-post på vigtigt tidspunkt

Spørger man handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S), kunne Mogens Lykketofts (S) kandidatur som formand for FN's Generalforsamling ikke være kommet på et vigtigere tidspunkt.

- Jeg vil kalde 2015 et af de vigtigste år i verden, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

- FN står over for at skulle løfte den globale dagsorden med en række nye bæredygtighedsmål om at skabe bedre betingelser for verdens fattigste og opnå et internationalt gennembrud i klimaforhandlingerne på den store klimakonference til december næste år i Paris, siger han.

Ministeren mener, at Lykketoft er et godt valg til at lede slagets gang i det år.

- Mogens Lykketoft er den helt rette person til at løfte den opgave, det bliver at skabe international enighed om, hvilken vej verden skal bevæge sig frem mod 2030, siger ministeren.

Lykketoft skal efter planen være formand for FN's Generalforsamling i et år fra 15. september 2015. Han er blevet valgt enstemmigt som de vestlige landes kandidat.

Det bliver dog ikke kun de vestlige lande, der får glæde af at få Mogens Lykketoft for bordenden, mener Mogens Jensen.

- Med Mogens Lykketoft ved roret vil vi være klar til for alvor at tage fat om udfordringen med at skabe en verden i bæredygtig udvikling til gavn for os alle, og ikke mindst for verdens fattigste, mener handels- og udviklingsministeren.

Selv ser Mogens Lykketoft en række store opgaver forude.

- Der er en masse markeringer, som også kan blive anledning til forsøg på nye, forpligtende aftaler mellem verdens lande. Det vigtigste at starte med er fornyelsen af FN's Millenniummål fra 2000 om at bekæmpe fattigdom og ulighed, siger Mogens Lykketoft.

/ritzau/

 

Dagens Gossip