Mogensen-tilstand giver badmintonforbund OL-dilemma

19/04/2016 14:21

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Mathias Boe og Carsten Mogensen eller Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding. En af de herredouble-konstellationer skal repræsentere Danmark i badminton ved OL til august, men hvem det skal være, det er et dilemma for Danmarks badmintonforbund.

Boe og Mogensen har gennem en årrække været Danmarks bedste par og er bedst rangeret, men det er tvivlsomt, om Mogensen kan nå i form til at konkurrere i Rio, efter han i februar blev opereret i hjernen.

- Vi har to par, der er rangeret til at komme til OL, og vi har én plads. Det ene par kender vi styrken på. Det andet par, ved vi, var gode engang, men vi ved ikke, hvor gode de vil være til OL. Det er et dilemma, siger sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup.

31. maj skal forbundet indstille det bedste par til udtagelse, men skulle eksempelvis skader opstå, er det muligt at udskifte parret indtil kort tid før OL.

Den kategori kan Boe og Mogensen komme i, hvis sidstnævnte ikke når den ønskede form, eller hvis det ikke er forsvarligt, at han stiller op.

Parret har netop tilmeldt sig turneringen Indonesia Open i slutningen af maj. Turneringen kan blive en indikator for, om Mogensen kan blive OL-klar.

- Man kan deltage på mange niveauer. I topform eller bare for at sikre at man kan deltage under forsvarlige former. På et eller andet tidspunkt vil vi gerne vide, om det overhovedet kan fungere.

- De vil være langt fra topformen da. Lige nu træner Mogensen fire gange om ugen à 45 minutter i hallen og har derudover fysisk træning. Han er ikke tilbage i fuld træning, og det et tvivlsomt, om han er det i slutningen af maj, siger Finn Trærup.

Han vurderer, at det kræver en plads blandt de 12 bedste på verdensranglisten at kvalificere sig til OL. Aktuelt er Boe og Mogensen nummer otte, mens Conrad-Petersen og Kolding ligger på tiendepladsen.

Hvis en nation skal have to par med, er det en forudsætning, at de begge er blandt de otte bedste 5. maj.

/ritzau/