Mohammed lærte at tage ansvar i brandkadetkorpset

Mohammed Aboutaha fra Nørrebro i København er 17 år og har de seneste tre år brugt flere timer om ugen på at tage brandkadetkurser i Københavns Brandvæsen.

Det har ifølge ham selv hjulpet ham på ret vej og været medvirkende til, at han i dag er i gang med en erhvervsuddannelse på handelsskolen Niels Brock.

- Jeg har ikke været sådan en ballademager på gaden, men jeg har haft svært ved at koncentrere mig i skolen, og der har brandkadetuddannelsen hjulpet mig rigtig meget.

- Hvordan det?

- Jeg har lært at tage ansvar som en del af et hold, og det har jeg taget med over i skolen, hvor jeg fik selvtillid og pludselig turde sige noget i gruppearbejdet i stedet for bare at være en rod, der ødelagde timen og lavede ballade, siger han.

Ud over de faglige kundskaber har tiden som brandkadet også været en social gevinst for Mohammed Aboutaha.

- Da jeg startede, kendte jeg kun tre andre fra min skole, der var med, men nu har jeg fået 60-70 nye venner, som er brandkadetter, og som jeg også bruger min fritid sammen med, siger han.

Også fremadrettet ser Mohammed perspektiver i de mange tirsdag eftermiddage, han frivilligt har brugt på at køre med bus fra sin folkeskole til undervisningslokalerne på brandvæsnets skole.

- Det har åbnet rigtig mange muligheder for mig. Jeg har fået kontakter, der kan hjælpe mig i min fremtid, og mine udtalelser fra brandvæsnet har allerede hjulpet mig både i forhold til skole og arbejde, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip