Mollema er faldet ned efter vrede over Froome-sag

Bauke Mollema (Trek) styrtede sammen med Chris Froome (Sky) og Richie Porte (BMC) på Mont Ventoux efter sammenstød med en motorcykel, men modsat de to andre var Mollema hurtigt på cyklen igen og kom alene til mål.

Efterfølgende valgte Tour-juryen dog at give Porte og Froome samme tid som hollænderen, og det fik Mollema til tasterne på Twitter.

- Hvad sker der? Det ser ud til, at alle får en tidsbonus. Gad vide, hvad der var sket, hvis jeg var den eneste, der væltede? skrev Bauke Mollema på Twitter.

Fredag efter en stærk enkeltstart var han dog faldet til ro igen.

- Nej, det var ikke hævn. I går var en anden dag, og det var hektisk, lyder det fra Mollema på spørgsmålet om, hvorvidt hævnlyst drev ham frem fredag.

Han sluttede på sjettepladsen fredag blot 51 sekunder efter Chris Froome på enkeltstarten, som ellers ikke er Mollemas favoritdisciplin.

Han erkender dog, at han havde svært ved at sove torsdag aften efter den vanvittige afslutning og afgørelse på Mont Ventoux.

- Det var ret svært. Det var en hektisk aften, der var mange reaktioner på, hvad der skete, og jeg kunne ikke rigtigt falde i søvn, fortæller Trek-kaptajnen.

Den stærke enkeltstart har sendt Mollema op på andenpladsen i klassementet, og humøret hos hollænderen var af en helt anden og lys karakter end efter torsdagens etape.

- Jeg tror, jeg kørte mit livs bedste enkeltstart, så jeg er meget glad, siger Mollema.

- Jeg var glad for vinden, for jeg er en smule tungere end nogle af de andre klassementryttere, og jeg er vant til at køre i vinden, fordi jeg er fra Holland, hvor det altid er blæsende, forklarer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip