Mols-færgen havde for mange ombord

Misforstået loyalitet over for sin arbejdsgiver har kostet en holdleder hos Mols-Linien både job og erstatning.

Vestre Landsret har netop stadfæstet en dom fra Retten i Aarhus, hvorefter bortvisningen og fyringen af den pågældende medarbejder findes i orden.

Kvinden var i 2012 holdleder på bookingkontoret. Det var hende, der skulle holde styr på, hvor mange passagerer, der var med på den enkelte afgang, og især, at der var det korrekte antal sikkerhedsfolk i forhold til passagertallet.

Ifølge rederiets sikkerhedsgodkendelse udløser 681 passagerer 12 sikkerhedsfolk, mens der skal være 13, hvis der flere.

Søndag 23. oktober 2012 var den sidste dag i efterårsferien, og afgangen kl. 15.00 var forhåndsbooket med 641 passagerer.

Men da afgangen nærmede sig opdagede holdlederen, at der var kommet hele 760 passagerer ombord.

Hun havde nu to muligheder: Enten at tilkalde en ekstra sikkerhedsvagt – eller bede 79 passagerer om at forlade færgen.

Begge muligheder ville forsinke afgangen, så hun valgte den tredje løsning, nemlig at lyve over for kaptajnen og opgive et for lavt passagertal.

Færgen Max Mols sejlede af sted med mere end 79 for mange passagerer i forhold til antallet af sikkerhedsfolk - uden at kaptajnen eller den øvrige besætning var vidende om det.

Episoden blev opklaret nogle dage efter, og holdlederen blev bortvist og siden fyret.

Rederiet gav som begrundelse, at hun havde tilsidesat rederiets sikkerhedspolitik, og dermed handlet groft illoyalt over for skibets øverste myndighed.

Gennem HK rejste hun krav på 371.000 kr. i erstatning og mistet indtægt, men det får hun ikke. Ved at lyve så groft om passagertallet har hun bragt passagerer, skib og rederiet i fare, og dermed var bortvisningen i orden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip