Mols-Liniens sejler fra børsen med rekordresultat

Skrevet af admin

10/03/2016

Mest læste i dag

Mols-Linien havde flere passagerer og klemte mere ud ad den enkelte i 2015. Det betød, at selskabet kunne notere sit største overskud nogensinde.

Dermed leverer selskabet en flot afskedssalut til børsen, som det er på vej til at forlade.

I 2015 steg omsætningen fra rederiets færger med 60 millioner kroner til 671 millioner kroner. Det blev til et resultat på 74,3 millioner kroner, det højeste i rederiets historie.

- Selskabet begyndte en omfattende turn-around-proces i 2011, hvor rederiet blandt andet har omlagt sin tonnage, så utidssvarende og uøkonomiske færger er afdisponeret.

- Den højere kapacitet, en effektiv fartplan tilpasset kundernes behov og en god brændstoføkonomi giver lavere enhedsomkostninger, skriver rederiet.

Ikke bare steg antallet af personbiler, der blev fragtet med rederiets færger, med 12 procent i året, passagererne købte også mere ind.

Omsætningen i catering-delen steg til 88,5 millioner kroner, et hop på 11 procent.

- Cateringkonceptet gennemgår løbende ændringer med en række nye tilbud på mad- og drikkevarer, og der er nu Baresso-caféer på alle færger, skriver Mols-Linien.

Fremgangen er godt nyt for Polaris, den kapitalfond, der har købt hovedparten af aktierne i rederiet, men salt i såret for de private aktionærer, der holder fast i deres aktier.

Polaris vil afnotere aktien fra fondsbørsen fra den 21. april, hvilket et godkendt af fondsbørsen. Polaris ejer dog kun omkring 80 procent af selskabet.

Dermed vil de sidste 20 procent, hvor af mange er private, stå med aktier i et selskab, der ikke kan handles på børsen, og de vil ikke være beskyttede at fondsbørsens regler.

Netop denne udsigt har fået mange til at føle sig dårligt beskyttet af den eksisterende lovgivning.

Den tillader majoritetsejere at tvangsindløse mindretalsaktionærer, hvis køber sidder på over 90 procent af aktierne.

Kapitalfonden tilbyder alle at købe deres Mols-Linien-aktier for 40 kroner. Aktien handles torsdag i 62 kroner per aktie.

/ritzau/