Monsterfangst: Helleflynder er større end et menneske

Skrevet af Sol Stoffregen

|

20/08/2013

Dagens topnyheder

Indtil fornyelig svømmede en kæmpestor helleflynder rundt i norsk farvand, men det satte en tysk lysfisker en stopper for, da han fik det enorme gællede dyr på krogen.

Til stor glæde og overraskelse for tyskeren, Marco Liebenow, landede han i juli en kæmpe helleflynder under en fisketur ved Arnøyhamm i Norge, som ligger 2000 km nord for Danmark.

Ifølge den heldige fiskers rejseselskab, Angelreisen Hamborg, føltes helleflynderen som at hive en ubåd op af vandet. Efter 90 minutters kamp og hjælp fra tre andre fiskere havde Marco Liebenow vundet over helleflyderen, som er den største af alle fladfisk.  

Den gigantiske fisk, som vejer 233,5 kilo og måler 2,63 meter, måtte trækkes efter båden til nærmeste havn, da det ikke var muligt at få krabaten til at ligge på båden.  

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Den største nogensinde
Det tyder på, at den tyske lystfisker har slået norsk rekord for helleflyndere. Indtil Marco Liebenow besejrede  sin helleflynder, lå rekorden på 223 kilo for en fisk, der også var fanget i det nordlige Norge. 

Den rekordvidende monsterfisk endte sine dage på en auktion og indkasserede formentlig en pæn sjat penge.

Efter sigende skulle det også være muligt at fange en forholdsvis stor fladfisk i de danske og svenske farvande. I januar i år fangede en dansk fiskeskipper en helleflynder på 113 kilo i Kattegat.  

SE BILLEDET I FULD STØRRELSE HERUNDER: