Monty Python afslutter genforening med fællessang

Efter mere end 30 år væk fra rampelyset var den legendariske komikergruppe Monty Python tirsdag tilbage på en scene.

Mange tilhængere af de skøre briter var ankommet i god tid til den første af i alt 10 forestillinger i Londons 02 Arena. Og gensynet med de fem overlevende medlemmer, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Eric Idle og Terry Jones, var pengene værd.

- Det var fantastisk. Bedre end forventet. Stemningen var utrolig, siger David Mallinson, der sammen med sine to sønner havde taget fra Manchester til London for at se showet.

Selv om de alle er over 70 år, er deres humor tidløs, og Monty Python er fortsat hylende morsom, skriver The Guardian.

Aftenen i 02 Arena blev afsluttet med fællessang over hittet "Always Look at the Bright Side of Life" fra filmen "Life of Brian".

Flere publikummer havde valgt at markere begivenheden ved at klæde sig ud som deres foretrukne Python-karakterer. Lige fra ridderne i filmen "Monty Python og De Skøre Riddere" til de kappeklædte kardinaler fra sketchen "Den Spanske Inkvisition".

- Jeg kan ikke fortælle dig, hvor meget jeg har set frem til det her show, siger en begejstret Dan Stead, en it-arbejder fra Leeds i det nordlige England, der var iført en hvid tunika til premiereaftenen.

- Det er en stor begivenhed, næsten historisk, siger han til nyhedsbureauet AFP.

Den 30-årige Stead var ikke født, da den banebrydende tv-serie "Monty Pythons Flying Circus" dukkede op på BBC i slutningen af 1960'erne.

Det nærmest surrealistiske "Flyvende Cirkus" blev også vist på dansk fjernsyn samt i utallige andre lande og grundlagde Monty Pythons kultstatus i store dele af verden.

Forestillingen indeholder ingen nye numre, og Monty Python har indrømmet, at genforeningen, som de engang svor aldrig ville finde sted, primært er økonomisk motiveret.

Afslutningsshowet 20. juli bliver transmitteret live til biografer verden over, og tv-rettighederne er blevet solgt i mere end 100 lande. Lige fra Afghanistan til Yemen.

Titlen på det nye show, "One down, five to go", er en hyldest til det sjette Python-medlem Graham Chapman, der døde af kræft i 1989.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip