Mor efterlader nyfødt hos surrogatmor: “Hun ligner jo en savlende grøntsag"

Skrevet af Ronja Ryde

26/08/2014

Dagens topnyheder

Det er ikke længe siden, at nyheden om et australsk par, der efterlod deres nyfødte mongolske søn hos deres australske surrogatmor, tog fart i medierne over hele verden.

Men tro det eller ej; På trods af den massive negative mediestorm mod lille 'baby Gammys' forældre, er det nu sket igen.

Denne gang er det en britisk mor, hvis surrogatmor - også britisk - fødte tvillinger - en pige og en dreng.

Det skriver Metro.

Ifølge rugemoren havde den biologisk mor intet problem med at tage drengen med hjem. Men den lille nyfødte pige ville hun ikke kendes ved, fordi hun er handicappet.

LÆS OGSÅ: Par efterlader rugemor med uønsket mongol-barn

- Hun bliver jo til en savlende grøntsag. hvem ville nogensinde gide adoptere hende? Skulle moren angiveligt have sagt til surrogatmoren i telefonen.

Den lille pige lider af en alvorlig muskel sygdom, bliver nu opfostret af den chokerede rugemor, som er blevet betalt 12.000 britiske pund (112.000 kroner, red.)

- Jeg glemmer aldrig det, hun sagde til mig i telefonen. Jeg kunne slet ikke tro det, siger rugemoderen, der, ligesom den biologiske moder, holdes anonym i medierne.

Rugemoderens kæreste har været nødt til at droppe sin karriere for at organisere sig omkring den uventede drejning med en lille handicappet pige i hjemmet.

- Jeg er glad for, at hun bor mange kilometer væk, så jeg aldrig skal se hende i gadebilledet. Jeg hader parret for det, de har gjort, siger hun til The Sun.