Mor kalder Pokémon Go et mirakel: Spillet har ændret min autistiske søns liv

Spillet “Pokémon Go” har de seneste to uger fået en del omtale, fordi det medfører en række unikke og nogle gange overraskende oplevelser for de brugere, der kaster sig ud i det.

Af tragiske oplevelser kan nævnes, at der så sent som tirsdag aften blev fundet et lig i Odense, da en spiller var på jagt efter ”monstrene” nær Odense Kanal.

Læs også: Pokémon-jæger finder lig under sin jagt i Odense

Der er dog også en hel del gode oplevelser, som eksempelvis moderen til en seksårig dreng, Ralphie, nu står frem og fortæller om. Det skriver mediet Today.

Ralphie Koppelman lider af en autismesygdom, der betyder, at han har svært ved at holde øjenkontakt og ikke mindst føre en samtale med andre. Den lille dreng har også brug for stramme rutiner, fordi selv små ændringer udløser panikanfald hos ham.

Men da hans forældre gav Ralphie lov til at spille Pokémon-spillet, sket der noget interessant:

Han åbnede fuldkomment op, han smilede og lo og gav endda andre børn highfives, når der skete noget godt i spillet. 

Den fysiske kontakt og sociale interaktion med andre børn har indtil nu været næsten udelukket for drengen, og moderen, Lenore Koppelman, er derfor lykkelig for spillet.

- Jeg vil kalde det Ralphs første smag på, hvordan det føles at have noget tilfælles med resten af verden. Han bliver så spændt, at han får lyst til at kommunikere med andre. Det er som om, der er vakt noget i hans sociale adfærd, siger hun til Today.

Leonore var først lettere mistroisk, da en ven fortalte hende om spillet, og at det havde gjort noget godt for hendes autistiske søn, men nu vil Leonore gå så vidt som til at kalde hendes egens søns reaktion for et mirakel.

Hun opfordrer nu kraftigt andre forældre til børn med autismelidelser til at prøve at se, om det også virker for dem.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip