Mor lader transkønnet dreng vokse op som pige

Siden "Christian" var halvandet år gammel, har han villet være en pige. Øverst på ønskesedlen til hans fire års fødselsdag stod en tissekone. Et halvt år senere lod mor "Line" ham være pige.

Line fortæller i Information om de mange tanker og svære beslutninger, der har præget hende og barnets liv de sidste år.

Rejsen til at lade Christian være pige var svær. Blandt andet greb Line ham flere gange i at skade sig selv - for eksempel forsøgte han at klemme sin tissemand af i døren. Line søgte hjælp ved psykologer, der gav Christian diagnosen kønsidentitetsforstyrrelse.

Læs også: De unge mødre: Forvandling fra Line Sofie til Esben

- Jeg fattede ikke, hvad der foregik, og jeg havde brug for at snakke med nogen. Jeg støvede, jeg ved ikke hvor mange transkønnede mennesker op, og de havde alle haft det sådan som børn, fortæller Line.

Efter mange samtaler besluttede hun at lade sin søn være en pige. Barnet bliver nu kaldt for hun, datter og pige. Hun er siden begyndt i skole, hvor klassekammeraternes forældre har fået forhistorien. De tager det pænt, og børnene lige så. Generelt er børnene dog bedre til at acceptere Lines datter.

- Der har ikke været nogen problemer med hende og andre børn. Det er voksne mennesker, der ikke forstår hende. De regner ikke med, at det findes, eller kobler det sammen med seksualitet og tænker på en, der går i dametøj, fordi det er frækt. Men det er forkert, for det har ikke noget med seksualitet at gøre, siger Line.

Læs også: Transkønnet tysk mand fødte en søn

Hun frygter for sin datters pubertet, for den behandling, der kan udsætte den, kan ikke fås i Danmark. På et tidspunkt vil hun derfor udvikle sig som mand. Samtidig er datteren begyndt at fantasere om engang at have en baby i maven - en drøm som Line har måttet punktere.

Line ved, at ikke alle transkønnede børn bliver ved med at være transkønnede. Alligevel er hun sikker på, at det var det rigtige at lade Christian være en pige.

- Jeg var så bange, da vi gjorde det, men man kan aldrig være helt sikker og gennemskue alle konsekvenser. Men er det bedre at lade være, hvis man ikke er sikker på, at hun altid vil være sådan? Hvad nu hvis hun ikke ændrer sig? siger hun.

Line og Christian er opdigtede navne, da familien ønsker at være anonym.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip