Mor med vanvittige pumpe-egenskaber donerer 482 liter brystmælk

Amelia Boomker fra Indiana i USA er mor til fire drenge og har et ganske særligt supertalent: Hun er exceptionelt god til at malke ud. Fra 2008 til 2013 har hun doneret ikke mindre end 482 liter af sin brystmælk til en såkaldt brystmælksbank.

Læs også: Forening: - Vi anbefaler amning af børn op til seks år

Det er nok til at give hende en plads i Guinness' Rekordbog. Og de ansatte i brystmælkbanken er også forbløffede.

- Vores mål er, at vores mødre pumper ud på en sund måde. Så det er ikke fordi, at vi opfordrer mødre til at pumpe store mængdet mælk for at gå efter verdensrekorden. Sagen er bare, at Amelia, hun har nogle pumpe-talenter, det er vanvittigt, siger Carissa Hawkins fra Indiana Mother's Milk Bank til today.com.

Læs også: Pave Frans vil have kvinder til at amme offentligt

Amelia Boomker fortæller, at hun faktisk har ammet sine egne drenge forsvindende lidt. Den ældste, ni-årige Danny, var meget syg som spæd og fik sondemad på hospitalet. Seks-årige Liam havde en meget gane og kunne ikke sutte ordentligt. Og de to yngste, Ryan på fire og 18 måneder gamle Connor blev ammet et par uger, før de mistede interessen.

Hun har dog i alle tilfælde pumpet ud, så alle drengene fik hendes brystmælk. Det, der blev tilovers, donerede hun.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Amelia Boomker er stolt over rekorden, men:

- Jeg håber, at rekorden vil blive slået igen og igen, fordi det betyder, at der bliver doneret meget mere brystmælk, siger hun.

 

Dagens Gossip