Mor og datter dømt for kidnapning og vold mod 16-årig

I en grov sag om kidnapning, vold og blufærdighedskrænkelser af en 16-årig dreng i Gentofte har Københavns Byret onsdag idømt fængselsstraffe til en mor, hendes datter og to venner af familien, som i forening har afstraffet datterens ekskæreste.

Det oplyser en tilfreds anklager hos Københavns Politi, Line Steffensen.

- De fire personer er dømt stort set efter anklageskriftet, og straffen afspejler, at det er en alvorlig sag. Så jeg er godt tilfreds med dommen, siger hun til Ritzau.

Den 42-årige mor, Viola Jensen, er idømt et år og fire måneders ubetinget fængsel.

Dommeren mener, at hun styrede slagets gang, da de fire dømte ud på aftenen 10. april overfaldt datterens 16-årige ekskæreste på Frederik V's Vej ved Fælledparken i København.

Her tog de kvælertag, samtidig med at de satte en kniv for halsen af ham og tvang ham ind i en varebil, hvorefter de satte kursen mod Elmelunden i Gentofte.

Den 18-årige Albert Smojan har ifølge dommeren stået for det meste af volden, da drengen blev tvunget til at tage sit tøj af, ligesom han fik en ledning om halsen. Undervejs til Gentofte fik han omkring 10 knytnæveslag og to-tre spark i ansigtet.

Albert Smojan var med på turen, fordi hans lillebror er gode venner med datteren. Smojan er idømt fængsel i et år og tre måneder for mishandlingen, som dog kun lige var begyndt.

I Elmelunden klemte de hans testikler og sparkede ham i skridtet. Han fik adskillige knytnæveslag i ansigtet og på kroppen, hvorefter han blev slået omkring 20 gange med grene på ryggen, ballerne og lårene.

Desuden fik han sprøjtet peberspray i ansigtet og slået over fingrene med et koben.

Den 17-årige datter er idømt ni måneders fængsel, hvor de fire blev gjort betinget. En 24-årig ven af familien, Kamil Goszcz, blev idømt et års fængsel og udvisning fra landet i seks år.

Efter den grove mishandling advarede Viola Jensen drengen mod at opsøge hendes datter igen eller gå til politiet med ordene: "Næste gang du kontakter (navn på datter udeladt, red.), eller hvis du melder os, skærer vi halsen over på dig".

Som om den grove mishandling og morens trusler ikke var nok, satte Albert Smojan en pistol for tindingen af den 16-årige og sagde: "Tre, to en, bang" eller noget i den retning.

Alle de dømte modtog dommen bortset fra moren, der udbad sig betænkningstid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip