Mor og stedfar får lange fængselsstraffe for overgreb

Hverdagen blev med ét til et mareridt for en otteårig pige, da hun sammen med sin mor flyttede ind hos morens nye kæreste i Skagen i begyndelsen af 2014.

Onsdag eftermiddag har Retten i Hjørring afgjort, at den 53-årige mor og den 52-årige stedfar har begået en række seksuelle overgreb mod pigen, ligesom de ifølge retten har ladet flere mænd tvinge hende til samleje og oralsex.

Den 52-årige blev desuden dømt for i mindst tre tilfælde at have haft samleje med steddatteren, mens den 53-årige mor blev dømt for medvirken til overgrebene.

Kvinden er endvidere dømt for at have medvirket til, at en ukendt mand i 2001 havde samleje med en anden datter.

Moren idømmes otte års fængsel, mens manden slipper med syv år bag tremmer.

Anklager Karina Skou havde krævet parret idømt otte eller ni års fængsel.

- Anklagemyndigheden er tilfreds med, at retten har været enig med os i, at der var grundlag for domfældelse, og at der er idømt langvarige frihedsstraffe, siger hun.

I dommen lagde domsmandsretten særlig vægt på detaljegraden i pigens forklaring, som efter rettens opfattelse er usædvanlig for en pige på hendes alder, skriver flere medier.

Overgrebene stoppede tilsyneladende først, da den i dag 10-årige pige blev tvangsfjernet fra moren og stedfaren, da man mente, at hjemmet var præget af en usund alkoholkultur.

Efterfølgende fortalte pigen sin plejemor om forbrydelserne.

Begge de dømte nægter sig skyldige, men en retslæge slog under sagen fast, at pigen utvivlsomt har været udsat for seksuelle overgreb.

De har anket dommen til landsretten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip