Mor: Send ikke dine syge børn i daginstitution

Århusianske Marianne Christensen er pædagog og mor til to.
Hun har for nylig skrevet en opdatering på Facebook, som har fået andre forældre til tastaturet.

Med et brev skrevet som et barn som afsenderen, stikker hun nemlig til den dårlige samvittighed, der hersker blandt arbejdende forældre. 

Som modsvar lyder blandt andet fra Anne-Mette Overvad-Hansen:
- Jeg synes dette opslag maler fanden på væggen, giver forældre dårlig samvittighed og er med til at skabe et fjendebillede af forældre med små børn.

Gamze Øzkan  :
- Jobbet er ikke vigtigere end ens børn, men arbejdsmarkedet er heller ikke ligefrem venlig stillede overfor mange sygedage!!! Så mange gange føler jeg at jeg vælger jobbet fremfor mit barn!!:( desværre. 

Sarah Færch Sparre svarer således:
- Havde man bare 60 sygedage som i Sverige. Det er jo ikke så lige til, når barnet 'bare' er mega snottet.

Efter en hel del kritik har hun erkendt, at hun som mor selv ved, hvor svært det kan være at få hverdagen til at hænge sammen, når både job og syge børn skal passes. Senest har hun forklaret på sin profil, at teksten er opstået ud fra, hvordan hun observerer og ser børnenes trivsel i daginstitutionen, når de er syge.

Her er den omdiskuteret tekst:

Kære mor/ far

Det jeg ønsker mig allermest, når jeg er syg, er at blive hjemme og mærke dit nærvær.
Jeg behøver ikke have 39 i feber for at være syg, faktisk kan jeg også bare være sløj og utilpas. Når jeg er det, er det faktisk rigtig svært at være i daginstitution. For der er ikke altid mulighed for at sidde på skødet af en voksen, få et kram eller få den omsorg du kan give mig derhjemme.
Der er også så højt tempo, støj, og mange aktiviteter, jeg ikke føler jeg kan være en del af, fordi jeg er træt i kroppen. Så bliver jeg ked af det, urolig, vred eller stille. For det er smadder svært at forklare, jeg er træt og udmattet!
Jeg er sårbar, når jeg er syg og derfor har jeg brug for dig til at skabe trygge rammer og opmuntrende ord. Jeg har ikke brug for at vide, du ikke har tid til at tage en barnets 1. sygedag, for så får du mig til at føle mig forkert og ubehagelig til mode.
Faktisk kan jeg pludselig finde på at sige, jeg ikke er syg mere, hvis du siger, du ikke har tid til at blive hjemme - for jeg er smadder god til at tilpasse mig de voksen- ønskede regler....
Så kære mor/ far tro ikke det hjælper at give mig en panodil og sende mig afsted i daginstitution, for det er faktisk smadder hårdt at være i daginstitution, når man er syg.

 

Dagens Gossip