Mor sov med død søn i to år: - Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre

Lotte Sørensen

|

02/10/2013

Dagens topnyheder

43-årige Amanda Hutton forklarede i går retten, hvad der skete den skæbnesvangre dag i 2009. Det skulle hun ellers have gjort mandag, men her mødte hun fuld op. Det skriver The Sun.

Hun er tiltalt for manddrab på sin fire-årige søn Hamzah, der blev fundet død i en barneseng i moderens soveværelse i september 2011. Her havde drengen været død i 21 måneder.

Læs også: Sov med lig i to år: Mor krævede børnepenge for dræbt barn

- Jeg forsøgte at give ham mund til mund, men det virkede ikke. Jeg tog ham op og lagde ham over min skulder, og brun opkast kom ud af hans mund, fortalte hun om sønnens død.

Amanda Hutton forklarede, at hun ville ringe til politiet, men hendes 24-årige søn stoppede hende. Hvorfor ved hun ikke.

- Jeg blev hele natten med i mit soveværelse sammen med ham. Jeg holdt ham i timevis. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, sagde Amanda Hutton.

Hun husker intet fra den følgende uge.

LÆS OGSÅ: Forældre fik børn for at misbruge dem

Men de næste to år modtog hun fortsat børnepenge for lille Hamzah. Ifølge hende selv fordi, at hun var bange for, at der ville blive stillet spørgsmål, hvis hun takkede nej.

Politiet kom på sporet af sagen, da naboer klagede over ubehagelig lugt fra Amanda Huttons lejlighed. Da politiet fandt drengen, fandt de samtidig en lejlighed fyldt med rod og snavs.

Fire-årige Hamzah døde af sult. Han var iført tøj designet til babyer, da han var meget lille på grund af underernæring.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med