Mor tvunget til at drukne baby i fangelejr

Sådan er livet i Nordkoreas fangelejre ifølge en ny FN-rapport.

En FN-kommission har talt med flere folk, der er flygtet fra Nordkorea - blandt andet Shin Dong-hyuk, der har skrevet en bog om sin flugt. Han blev født i fængslet og voksede op der. Han måtte konkurrere med sin familie om maden og spiste firben og græs. Han så også sine forældre blive henrettet.

Læs også: Nordkoreas diktator har fået en datter

En anden kvinde, som FN-kommissionen har talt med, fortæller, at hun så en kvinde blive tvunget til at drukne sit nyfødte spædbarn i en spand. En mand blev tvunget til at brænde de lig, der var døde af sult.

- Det, vi har set og hørt indtil videre, den detaljegrad og den chokerende karakter af vidneforklaringerne, kræver uden tvivl, at verdenssamfundet følger op på det, og at Nordkorea stilles til ansvar, siger Michael Kirby, der har ledet kommissionens arbejde, ifølge cnn.com.

Læs også: Galleri: Nordkorea's våben blev trukket af rød traktor

Ifølge vidnerne blev nogle folk sat i fangelejrene, fordi de havde set en udenlandsk tv-serie, eller fordi de holdt fast i deres religion - eller fordi de var i familie med nogen, der havde gjort det. 

Det nordkoreanske styre har nægtet at samarbejde med FN og afviser, at beskyldningerne har noget på sig.

Nordkorea er kendt som en af verdens mest isolerede lande. Kun få kan forlade landet, og de få turister har kun adgang til særlige statskontrollerede ture. Familien Kim har styret landet i tre generationer, lige nu med 30-årige Kim Jong-un som leder.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip