Morfar optog drab: Far tryglede om at blive skånet

Faren til et treårigt barn tryglede for sit liv, da barnets 67-årige morfar havde skudt ham flere gange i fogedretten i København tirsdag.

Det kom frem under et grundlovsforhør af morfaren i Retten på Frederiksberg onsdag.

Morfaren havde taget en diktafon med til at optage retsmødet, som anklager Martin Stassen under grundlovsforhøret læste et udskrift op fra.

- Åh, nej, jeg er blevet skudt, lød det ifølge Martin Stassen fra en mand, som formentlig er den 31-årige far, på optagelsen.

- Jeg lover det, jeg lover det, lød det angiveligt fra den 31-årige mand, der prøvede at forsikre morfaren om, at han nok skulle gøre, som han bad om.

Hvad det var, er uklart, men formentlig har det noget med fogedsagen om samværet med morfarens barnebarn at gøre.

Anklager Martin Stassen fortæller, at der på optagelsen først kan høres et skud, derefter et skrig fra en ukendt mand, lyden af et våben, der genlades og flere skrig.

Senere på optagelsen kan man ifølge anklageren høre morfaren sige: "Hold kæft, jeg skulle have taget flere patroner med."

Faren formåede at flygte fra retssalen, hvor morfaren havde affyret de første skud mod ham og advokaten Anders Lindholt. Men morfaren fulgte efter og affyrede flere skud mod ham.

Sagen drejede sig om et forældrepars strid om et treårigt barn. Striden havde stået på i omkring et år. Morfaren var mødt op til retsmødet i stedet for moren, som ifølge ham var hos lægen.

Til retsmødet havde han taget en oversavet riffel med, som han brugte til at skyde og dræbe sin svigersøns advokat, Anders Lindholt, og alvorligt såre svigersønnen.

Ifølge anklager Martin Stassen var drabet på advokaten planlagt. Morfaren havde blandt andet skrevet et afskedsbrev, som han havde efterladt i retten.

Her stod der blandt andet, at "Anders Lindholt vil ingen savne".

Den 67-årige havde oprindeligt også planlagt at tage sit eget liv, men løb tør for patroner, før han nåede dertil.

Ved anholdelsen sagde han ifølge anklageren til politiet: "Havde jeg haft flere patroner, havde jeg skudt mig selv. Det var jeg helt afklaret med, da jeg savede min riffel over i går (mandag, red.)".

Morfaren har tilstået og bliver varetægtsfængslet i fire uger, indtil han igen skal for retten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip