Morfar vil have nedsat straf for at forklare årsag til drabet på advokat

En 67-årig mand vil mandag fortælle en dommer og to domsmænd, hvorfor han sidste efterår dræbte en advokat i fogedretten i København.

Med flere skud fra en oversavet riffel dræbte han advokat Anders Lindholt og sårede også sin tidligere svigersøn.

Forbrydelsen skete 16. september om formiddagen.

Her skulle fogedretten tage stilling til en strid mellem den 67-åriges datter og den tidligere svigersøn om samvær med deres fælles barn på tre år.

Men morfaren havde fået fuldmagt af sin datter til at møde op.

På forhånd havde han forberedt sin blodige handling. Han havde savet sin riffel over, så våbnet kunne være i tasken, inden hans hustru om morgenen kørte ham til fogedretten i Hestemøllestræde.

Seks skud nåede han at affyre, før han blev anholdt.

I et medbragt brev står der, at han ville befri sin datter og barnebarn for eks-svigersønnen og advokaten.

Som udgangspunkt udløser drab en straf på fængsel i 12 år, men i dette tilfælde er der gode grunde til at nedsætte straffen, har hans forsvarer, Merethe Stagetorn, tidligere udtalt til Ritzau.

Påstanden vil en domsmandsret i Retten på Frederiksberg nu tage stilling til. Der er planlagt retsmøder mandag og torsdag i den kommende uge.

Den blodige begivenhed er en af årsagerne til, at regeringen i februar besluttede at forbedre sikkerhedsforholdene ved domstolene.

Foreløbig er der igangsat forsøg ved enkelte retter - selv om landets dommere mener, at det langt fra er tilstrækkeligt.

Advokat Lindholt, der var far til tre, blev 57 år. På flere advokatkontorer blev der to dage efter drabet holdt et minuts stilhed.

- At en advokat bliver skudt og dræbt i retten under udførelse af sit arbejde overskrider en grænse, lød det fra formanden for Danske Advokater.

Anders Lindholt beskæftigede sig indgående med sager om samvær, skilsmisser og tvangsfjernelse.

Advokaten var i sit es, hvis han kunne spidde en eller anden, der havde lavet en fejl. Måske virkede han som en rød klud på nogle, har et tidligere medlem af Foreningen Far sagt til dagbladet BT.

/ritzau/

.

Dagens Gossip