Morgengolf venter Olesen og Bjørn i British Open

To danskere er med i denne uges British Open i golf - blot kaldet The Open på de kanter.

Og begge danskere skal tidligt i aktion på førstedagen torsdag i den britiske majorturnering, der i år spilles på Royal Liverpool Golf Club.

Første dansker på banen bliver Thorbjørn Olesen, der slår ud på første hul allerede klokken 07.53 engelsk tid - hvilket er 08.53 dansk tid.

Olesen skal ud sammen med amerikanske Ryan Moore og italieneren Francesco Molinari.

Veteranen Thomas Bjørn har 22 minutter mere til at få søvnen ud af øjnene end sin landshold. Bjørn slår sit første slag klokken 09.15 - dansk tid.

Thomas Bjørn har to delte andenpladser i den største europæiske golfturnering på sit cv. I 2000 og igen i 2003. Også i 2011 var han med fremme, dengang blev det til en fjerdeplads i turneringen.

Thorbjørn Olsen er med i turneringen for fjerde gang, han blev en delt nummer ni i 2012, mens han både i 2011 og 2013 missede cuttet og således blev sorteret fra før finalerunderne.

Turneringen i år bliver også et gensyn i majorsammenhæng med den 14.-dobbelte majorvinder Tiger Woods, der har været skadet i en længere periode. Turneringen bliver den blot anden for Woods siden marts.

Woods, der vandt British Open i 2000, 2005 og 2006, skal prøve kræfter med banen i selskab med argentinske Angel Cabrera og svenske Henrik Stenson. Trioen går ud på banen en lille time efter Thomas Bjørn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip