Morrissey fordømmer Margaret Thatcher

Der er udtalt mange rosende mindeord om Margaret Thatcher siden hendes død i går, men Morrissey går den modsatte vej. Han fordømmer Storbritanniens tidligere premierminister og giver hende en hadsk hilsen med på vejen.

Sangeren skriver i et åbent brev, at Thatcher var barbarisk og blottet for menneskekærlighed.
»Ethvert træk, hun foretog, var gennemsyret af negativitet. Hun ødelagde det britiske produktionapparat. Hun hadede minearbejderne, hun hadede kunsten, og hun hadede de irske frihedskæmpere, som hun lod dø«, tordner den tidligere The Smiths-stjerne og fortsætter: »Hun hadede de fattige englændere og gjorde intet for at hjælpe dem. Hun hadede Greenpeace og var den eneste europæiske politiske leder, som var modstander af et forbud mod handel med elfenben«.

Thatcher blev i 1979 Storbritanniens første og kvindelige premierminister, men ifølge Morrissey afskyede hun alligevel den kvindebevægelse, der banede vejen for hende. »På grund af Thatcher får Storbritannien aldrig igen en kvindelig leder«, mener sangeren.

Alverdens toppolitikere og kulturpersonligheder er tydeligvis af en anden opfattelse. De står i kø for at hylde den kvinde, som prægede storpolitikken frem til sin afgang i 1990.
Meryl Streep, som spillede Thatcher til en Oscar i »Jernladyen«, hylder også den tidligere premierminister og er lodret uenig med
Morrissey:

»Margaret Thatcher var en banebrydende pionér for kvinder i det politiske liv og jeg var beæret over at få chancen for at skildre hendes rejse gennem livet efter magten«, skriver skuespillerinden blandt andet i en udtalelse.

Thatchers lig blev kort efter midnat kørt bort fra Hotel Ritz i London, hvor den gamle baronesse boede de sidste tre måneder af sit liv. Hun ventes bisat fra St. Paul’s Cathedral i London.

 

Dagens Gossip