Morten Bruun: Atletico kan lege med igen i år

I spansk fodbold har der i mange år været Real Madrid, FC Barcelona og så alle de andre.

Fra 2004 til 2013 delte de to mastodonter titlerne imellem sig indtil sidste sæson, hvor der pludselig vejrede nye vinde.

Atlético Madrid overraskede nemlig stort ved at vinde mesterskabet.

Det skal revancheres i år, og derfor har både Real Madrid og FC Barcelona handlet stort ind.

I hovedstaden er spillere som James Rodriguez og Toni Kroos hentet ind.

Barcelona har hentet den kontroversielle angriber Luis Suarez til klubben sammen med målmandstalentet Marc-André Ter Stegen, forsvarsspilleren Thomas Vermaelen og midtbanekreatøren Ivan Rakitic.

For Atletico har opgaven mest af alt været at finde en kvalificeret afløser for stjernen Diego Costa, og her er valget faldet på den tidligere Bayern München-angriber Mario Mandzukic, der skal forsøge at løfte den tunge arv.

Spørger man fodboldekspert hos 6'eren, Morten Bruun, mener han faktisk, at sidste sæsons mestre er kommet bedst igennem sommerens transfervindue.

- Det store spørgsmål var, om Atletico kunne fylde hullerne denne sommer, og det synes jeg, de har formået. Salget af Costa til Chelsea var uundgåeligt, men så synes jeg, at det er fantastisk, at de har formået at hente Mandzukic i stedet for, siger Morten Bruun.

Til gengæld er han ikke imponeret af FC Barcelonas indkøbspolitik.

- Det virker som om, Barcelona har brugt for mange penge på én spiller (Luis Suarez red.), som de ikke har brug for, så de til gengæld bliver nødt til at hente middelmådige forsvarsspillere.

- De skulle have hentet Thiago Silva eller Mats Hummels, og nu ender de i stedet for med en reserve fra Arsenal i Thomas Vermaelen og en venstre back fra Valencia i Jeremy Mathieu, som ikke er god nok til det franske landshold, siger Morten Bruun.

Ekspertens bud på en mester i den kommende sæson er Real Madrid, som i hans øjne ser meget stærke ud igen i år.

- Mit bud på en mester er Real Madrid. I min optik havde Real det bedste hold i sidste sæson, og det var kun fordi, at de satsede på alle turneringer, at de ikke vandt mesterskabet.

- Min top tre hedder derfor meget kedeligt: Real Madrid, FC Barcelona og Atlético Madrid, siger Morten Bruun.

Den spanske liga sparkes i gang lørdag. Barcelona spiller først søndag - begge Madrid-giganter mandag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip