Morten Østergaard: OECD støtter vores politik

Regeringen har ikke skudt langt forbi målet i sin økonomiske politik, selv om væksten ventes nedjusteret i regeringens næste økonomiske redegørelse. Regeringen har på samme tid sikret økonomisk vækst og gennemført reformer.

Det siger økonomiminister Morten Østergaard (R). Mens regeringen i år venter 1,4 procent vækst, lyder buddet på 0,8 procent fra den vestlige verdens økonomiske samarbejdsorganisation, OECD. I 2015 venter OECD 1,4 procent. Det er en nedjustering fra 1,8 procent. Regeringen siger 2,0 procent i 2015.

- Vi har det rette miks mellem at holde hånden under beskæftigelsen og lave reformer, så Danmark holdes i form til også at gribe et opsving. I Danmark er vi optaget af at støtte beskæftigelsen samt føre en ansvarlig og troværdig økonomisk politik, siger Morten Østergaard.

Han afviser, at SR-regeringen forgriber sig på fremtidens velfærd ved at hente 15 milliarder kroner i skat på kapitalpensioner, som nu også udvides til danskernes konti hos Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD).

Det skal sikre, at Danmark ikke igen får et underskud over 3 procent af BNP i strid med EU.

- Danmark har ifølge OECD ført en aktiv krisepolitik. Vi har gennemført strukturelle reformer, der har skabt høj troværdighed om dansk økonomi. På den anden side har vi holdt hånden under beskæftigelsen med vores finanspolitik, siger Morten Østergaard.

Derfor får stadig flere danskere job, så økonomerne venter fremgang i 2015. Det rokker ikke ved billedet af, at der er stilstand på vore to største eksportmarkeder, Sverige samt Tyskland, som lige akkurat undgik teknisk recession i årets tredje kvartal, påpeger han.

- De fleste iagttagere har revideret deres skøn. Det venter vi også at gøre i december. Det har vi heller ikke lagt skjul på, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip