Morten og Henrik har brug for din hjælp: Først mistede de deres mor - nu kæmper de for at redde deres far

De to brødre Morten og Henrik Andersen var kun henholdsvis ti og 14 år gamle, da de mistede deres mor Tina.

Tina døde 38 år gammel på grund af fejlmedicinering, som blandt andet forkalkede flere af hendes organer.

- Det er kun et par år siden, at vi kunne mærke, at vi var komme os over tabet af vores mor, siger Morten Andersen. Det var ham, der, ti år gammel, fandt deres mor, da hun døde i den alt for tidlige alder.

Men nu er uheldet igen over de to drenge. For deres far, 53-årige Lars Tonne Andersen, blev for næsten en måned siden alvorligt syg i Kenya. Og Morten og Henrik har brug for hjælp.

LÆS OGSÅ: Robin har fået sin lungesyge mor hjem fra Tyrkiet

- Min far virkede meget sund og rask, men pludselig en dag fik han det meget skidt, og blev akutindlagt i Mombasa. De fandt et hul i hans tolvfingertarm på størrelse med en femkrone, fortæller Morten Andersen, som i dag er 24 år gammel.

De to brødre bor i Kenya sammen med deres far, hvor de hjælpes ad med at drive en virksomhed. Morten Andersen tror, at det blandt andet var den stigende stress over virksomheden, som på det seneste har oplevet fremgang, der var medvirkende til, at faren pludselig blev syg.

Morten og Henrik Andersen havde ellers troet, at deres far havde oprettet en forsikring. Men da han blev indlagt, stod det pludseligt alt for lysende klart, at det ikke var tilfældet.

- Det er ikke særlig smart, at han ikke har en forsikring. Han har altid haft mig og Henrik som sin førsteprioritet, og brugt sine penge på os frem for sig selv, siger Morten Andersen.

Lars Tonne Andersen har nu været indlagt i to måneder, og er blevet opereret hele tre gange af lægerne i Mombasa. Indtil nu lyder hospitalsregningen på 300.000 kroner. Og selvom det er lykkedes at spare en del sammen fra familie og venner, stiger regningen støt. Men der mangler stadig 130.000 kroner, og der kommer stadig flere regninger.

Dertil kommer, at Falck Global Assistance, som hjælper drengene med at begå sig i den kenyanske lægeverden, anbefaler, at Lars Tonne Andersen bliver transporteret til enten Nairobi eller Danmark, hvor han kan få bedre lægehjælp. Men transporten i sig selv, har de fået at vide, koster mindst 70.000 kroner. Hvis han skal flyves helt til Danmark, kommer regningen til at lyde på over en halv million kroner.

- Det har været et meget hektisk forløb, og lige nu ser det meget sort ud. Min far ligger i kunstigt koma, han har infektion i maven, og nu har han fået lungebetændelse på grund af respiratoren, siger Morten Andersen til Dagens.dk.

Derfor har brødrene med hjælp fra deres fætter, Anders Loof, nu oprettet en indsamlingsside, hvor de håber at kunne skaffe penge nok til at redde deres elskede far.

- Det ser rimeligt umuligt ud, ikke mindst økonomisk. Jeg bruger alle mine vågne timer på at prøve at skaffe penge, og Henrik bruger al sin tid på at sidde hos vores far, siger Morten Andersen.

- For selvom han er i respirator, kan han godt høre os. Han blinker og klemmer vores hånd. Men han kan ikke snakke med os.

Sideløbende med indsamlingen, som blev skudt i gang i nat dansk tid, har Morten og Henrik Andersen også oprettet en Facebook-side, hvor andre kan følge med i Lars Tonne Andersens sygdomsforløb.

Her kan du hjælpe Morten og Henrik med at samle ind til at få deres far rask og hjem til Danmark.

 

Dagens Gossip