Morten Olsen ærgrer sig over dom i Danmarks EM-gruppe

Den danske fodboldlandstræner, Morten Olsen, ærgrer sig over, at urolighederne i kampen mellem Serbien og Albanien får sportslige konsekvenser for afviklingen af Danmarks EM-kvalifikationsgruppe.

Fredag meddelte det internationale fodboldforbund Uefa, at Serbien bliver tilkendt sejren på 3-0, men også bliver fratrukket tre point som straf.

Dermed bliver der reelt ikke uddelt point for det skandaleramte opgør.

- Det kan få sine konsekvenser, sådan er det. Men det er egentlig ikke det, vi ønsker. Vi ønsker det afgjort på en sportslig måde, siger Morten Olsen til Ritzau.

Han sammenligner med dengang, Danmark blev dømt som taber, efter en tilskuer havde invaderet banen i en kvalifikationskamp mod Sverige i 2007.

- Det får jo konsekvenser, ligesom det gjorde, da vi tabte tre point til Sverige. Ligesom det point, vi mistede i sidste sekund forleden til Portugal, kan få konsekvenser. Men dette er en usportslig dom, der gør det.

- Men man må kigge på det, og der er lang vej endnu. Vi har kun spillet tre kampe, og Serbien kun to. For os handler det om at holde serberne væk selvfølgelig. Men uanset dommen er det stadig kampe, vi skal have point i, siger Olsen.

Netop Serbien venter i den næste kamp på udebane 14. november. Den skal spilles uden tilskuere har Uefa bestemt, men det ser Olsen ikke som en dansk fordel trods udebane.

- Jeg kan kun ærgre mig over, at vi skal spille foran en tom kulisse i Serbien. Jeg synes ikke, det er inspirerende for nogen af holdene. Jeg ville have elsket at spille foran et fyldt stadion i Beograd.

- Alle vores spillere er vant til at spille foran et entusiastisk publikum. Man spiller topfodbold for at spille foran et stort publikum lige meget, om det er hjemme eller ude, mener landstræneren.

Opgøret mellem Serbien og Albanien 14. oktober blev afbrudt ved stillingen 0-0 i første halvleg.

Urolighederne begyndte, da en drone fløj ind over banen med et flag fra Storalbanien. En serbisk spiller fik fat i dronen, hvilket udløste skænderier mellem de to holds spillere.

Herefter blev banen invaderet af tilskuere, så spillerne måtte flygte til omklædningsrummet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip