Morten Olsen: Den globale udvikling er en ulempe for os

Portugal, Serbien og Danmark er favoritter til at gå videre fra Danmarks EM-kvalifikationsgruppe, som går i gang søndag.

Men med modstandere som Armenien og Albanien, som også er med i Danmarks EM-pulje, er det bestemt ikke blevet lettere at komme med til EM i Frankrig om to år, mener landstræner Morten Olsen.

For de mindre nationer bliver bedre og bedre, lyder advarslen.

- De små hold får dygtigere trænere og dygtigere spillere, fordi de bliver matchet i de bedste turneringer. Det gør albanerne også, siger Morten Olsen.

- Vi snakker selv om, at vi ikke får nok spillere til udlandet, og dem som gør, de kommer på hoved og røv hjem igen.

- Alle får bedre og bedre talentudvikling, mens vi i Danmark har en hel masse at tage hensyn til. Vi skal uddanne hele mennesker. De unge mennesker kan eksempelvis ikke få lov til at træne om morgenen, fordi de skal gå i skole.

- Det er en hindring i elitemiljøet. Og der må vi bare fortælle, hvad de andre gør rundt omkring. Jeg siger ikke, at det altid er rigtigt, hvad de andre gør.

- De unge argentinske spillere træner dobbelt så meget som vores unge fodboldspillere. Ok, det har så nogle omkostninger for de spillere, som ikke bliver til noget.

- Men det ser man stort på i nogle lande i modsætning til i vores velfærdssamfund. Det er det, vi er oppe imod, siger landstræneren.

Danmarks første kamp i EM-kvalifikationen bliver søndagens hjemmeopgør mod Armenien søndag aften klokken 18.

/ritzau/

 

Dagens Gossip