Morten Olsen har store angrebsproblemer

Fodboldlandstræner Morten Olsen udtog tirsdag kun én angriber til de næste to landskampe mod Tyrkiet og Armenien i september.

Den tidligere Esbjerg-profil Martin Braithwaite, der nu spiller i franske Toulouse, var den eneste angriber, Morten Olsen havde fundet god nok til sin trup på 21 spillere.

I løbet af ugen bliver truppen ifølge landstræneren suppleret med yderligere to-tre spillere - formentlig angribere.

Der var i første omgang altså ikke fundet plads til Nicklas Bendtner, der tidligere på måneden kom til tyske Wolfsburg, men endnu ikke har spillet kamp for sin nye arbejdsgiver.

I løbet af sommeren har Bendtner selvtrænet, og angriberens seneste kamp var for Danmark i testkampen mod England i begyndelsen af marts på Wembley. Morten Olsen har tidligere udtalt, at en Bendtner uden kampform ikke bliver udtaget til landsholdet.

FC Midtjylland-angriberen Morten "Duncan" Rasmussen, der på det seneste har bidt sig godt fast på landsholdet som et Bendtner-alternativ, mangler også, da han er ude med en ledbåndsskade.

I den modsatte side af banen har AaB-målmanden Nicolai Larsen presset sig ind på holdet i stedet for Evian-spilleren Jesper Hansen.

Nicolai Larsen er tredjevalget efter Kasper Schmeichel og Stephan Andersen. Morten Olsen har endnu ikke lagt sig fast på, hvem der er holdets førstekeeper.

Anfører Daniel Agger, der har døjet med en knæskade på det seneste og endnu ikke har spillet for Liverpool i denne sæson, er udtaget. Desuden er den tidligere Brøndby-profil Daniel Wass tilbage i truppen, efter at have leveret gode kampe for franske Evian over længere tid.

Som venstre back, der i en årrække har været landsholdets problem, er Esbjergs Jonas Knudsen og Ajax' Nicolai Boilesen blevet udtaget. Til gengæld mangler forsvarsveteranen Lars Jacobsen på grund af en knæskade.

Testkampen mod Tyrkiet spilles i Odense, mens EM-kvalifikationen mod Armenien spilles i Telia Parken i København fire dage senere.

De 21 spillere er som følger:

Nicolai Larsen, AaB

Stephan Andersen, FC København

Kasper Schmeichel, Leicester

Daniel Agger, Liverpool

Andreas Bjelland, Twente

Simon Kjær, Lille

Peter Ankersen, Salzburg

Nicolai Boilesen, Ajax

Jonas Knudsen, Esbjerg

Daniel Wass, Evian

Jakob Poulsen, FC Midtjylland

Kasper Kusk, Twente

Leon Andreasen, Hannover

Rasmus Würtz, AaB

William Kvist, Stuttgart

Christian Eriksen, Tottenham

Michael Krohn-Dehli, Celta Vigo

Martin Braithwaite, Toulouse

Thomas Kahlenberg, Brøndby

Lasse Schøne, Ajax

Pierre-Emile Højbjerg, Bayern München

/ritzau/

 

Dagens Gossip