Morten Olsen: Højbjerg skal bekræfte sig selv i ny klub

Det er gået lynende stærkt med Pierre-Emile Højbjergs gennembrud på A-landsholdet, men det kniber derimod med spilletiden for klubholdet Bayern München.

Derfor vil det 19-årige talent have godt af at komme lidt væk fra den tyske storklub, hvor han har siddet meget på bænken de seneste måneder.

Det mener Morten Olsen, som har fulgt danskerens udvikling tæt. Og landstræneren er enig med Højbjerg i ønsket om at få fast spilletid - eventuelt på et lejemål i en anden klub.

- Bayern München ved, at Pierre-Emile har talent og en fremtid foran sig. Nu skal han ud i en anden klub og bekræfte det. Det ved han også selv, og det er de overvejelser, han må gøre sig.

- Til trods for at han bliver lejet ud, så skal Bayern München se, om han er en spiller, klubben skal holde på. Sådan er det i så store klubber, siger Olsen.

Højbjergs situation ligner meget den, som U21-landsholdsspilleren Andreas Christiansen er havnet i hos den engelske storklub Chelsea, hvor store stjerner også står i vejen for spilletid.

- Jeg tror, den er meget lig så mange andre talenter i store klubber. Vi har eksempelvis Andreas Christensen, som spiller i Chelsea.

- I Pierre-Emiles tilfælde kom han lige pludselig ind på A-landsholdet, og det smager jo godt, og det er herligt, forklarer Olsen.

Landstræneren kan godt forstå Højbjergs frustration over ikke at få nok spilletid i lange perioder, for så risikerer han på sigt at miste sin landsholdsplads.

Frustrationen er vokset, fordi Højbjerg føler, at han sagtens kan være med. Og det skal han også føle, understreger landstræneren.

- Positivt er det, at Bayern München siger: Du er Bayern München-spiller, og hvad gør vi for at udvikle dig videre?

- Det er fantastisk for en ung mand at høre i så stor en klub. Men de har lige i øjeblikket ikke plads til ham, vurderer Olsen, som stadig mener, det er brugbart for Højbjerg at have tre-fire måneder mere til at udvikle sig i et godt træningsmiljø.

- Men på et eller andet tidspunkt skal han udvikle sig videre ved at blive matchet i dagligdagen. Det gjorde Bayern München også med Toni Kroos, påpeger Olsen.

- Kroos blev lejet ud til Leverkusen, kom tilbage som stamspiller, og han er nu røget videre til en anden storklub (Real Madrid). Det er ikke nogen dårlig idé.

- Det tror jeg også, at Bayern München vil sige på et eller andet tidspunkt. Hvis klubben anser Pierre-Emile som Bayern München-spiller, så skal han udvikle sig. Det skal han ikke kun i træning, det skal han også i kamp, fastslår Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip