Morten Olsen: Højbjerg skal have kampe i Bayern

Pierre-Emile Højbjerg er nået til et punkt i karrieren, hvor han skal have regelmæssig kamptræning, mener landstræner Morten Olsen.

Derfor kan det blive et svært efterår for den 19-årige landsholdsspiller i Bayern München, hvor der er hård kamp om spilletid på midtbanen.

Det kan betyde et skifte væk fra den tyske storklub i næste transfervindue, som begynder i januar.

- Det kommer an på, hvad han selv føler. Og hvad han selv tror på. Så kan vi andre sidde uden for og observere. Det skal han selv afgøre.

- Han er inde i et godt træningsmiljø, men det er klart, at han skal have kampe. Det har han jo også lyst til. Når han kommer på landsholdet og snuser til at spille på førsteholdet, så vil han have mere, og heldigvis for det.

- Det handler for ham om at kigge igennem det her halve år og se, hvor han står, før det næste transfervindue begynder. Det er det, han skal aftale med sig selv og med klubben, siger Morten Olsen.

I denne sæson har blandt andre 17-årige Gianluca Gaudino fået chancen hos Bayern München i stedet for Højbjerg, som for det meste er begyndt på bænken.

- Det siger mig, at de har mange unge kvalitetsspillere, lyder det kortfattet fra Morten Olsen.

Bayern Münchens sene sommerindkøb af spanieren Xabi Alonso kan også gå ud over Højbjerg. Forstærkningen er dog ikke overraskende for landstræneren, der forstår Josep Guardiolas logik som presset bundesligatræner.

- Træneren tænker på i morgen og måske ikke på de næste par år. Sådan har de fleste klubtrænere det. De er under et enormt pres.

- Og Guardiola er i gang med sin anden sæson, som mange gange er den hårdeste og vigtigste sæson. Bayern er med i meget, og de skal vinde alt. Så købet af Alonso er forståeligt, mener Morten Olsen.

/ritzau/