Morten Olsen holder målmænd på pinebænken

Landstræner Morten Olsen er yderst hemmelighedsfuld, når han bliver spurgt om, hvem der skal vogte det danske mål i søndagens venskabskamp mod Frankrig.

Det normale førstevalg Kasper Schmeichel måtte i onsdagens 3-2-sejr over USA afgive pladsen til Stephan Andersen, efter at Leicester-målmanden først for nylig har gjort comeback efter en længere skadeperiode.

Ud over Schmeichel og Andersen kan landstræneren også vælge at starte med Guingamps Jonas Lössl i målet.

- Jeg ved ikke, hvem der skal stå på mål. Nu skal vi træne et par gange, og så tager vi beslutningen lørdag, siger Olsen.

- Vi har i øjeblikket tre målmænd, og de to har måske spillet lidt mere end Kasper.

- Han har ikke spillet i næsten tre måneder, men vi er glade for, at han kan tage med hænder igen og bare det, at han er her, er et tegn på, at vi har tillid til ham. Det er vigtigt, at vi er samlet igen efter fire måneder uden landskampe.

- Om han kommer til at spille, det må vi så se, siger landstræneren om Schmeichel, der i december blev opereret for et brud i en mellemfodsknogle.

Morten Olsen lader blot til at have lagt sig fast på et enkelt navn i startopstillingen.

- Jeg går ud fra, at Lars Jacobsen er tilbage som højreback, når nu han ikke kunne spille mod USA, siger Olsen.

Lars Jacobsen har været ramt af et maveonde i flere dage, men er blevet frisk igen. Mod USA spillede Daniel Wass pladsen.

Selv om landstræneren har mange ting, han gerne vil prøve af på søndag, så er han også fokuseret på at få et godt resultat mod franskmændene.

- Vi får en modstander, som er en klasse bedre end USA.

- Jeg forventer ikke, at vi skal møde det samme franske hold, der torsdag aften tabte til Brasilien. De har velsagtens tre gode hold, og det benytter træneren sig af.

- Frankrig er meget stærke på dødbolde, og de spekulationer skal vi også tage hensyn til, når vi sætter vores hold. Vi vil også gerne have et godt resultat, siger Morten Olsen.

Danmark var bagud to gange i onsdagens 3-2-sejr over USA, men kæmpede sig alligevel tilbage.

- Det glæder meget, at vi viste god mentalitet. Vi løb godt for hinanden og fortsatte en tendens med, at vores indskiftere var kampafgørende.

- De fem, der kom ind, gjorde det fint og var kampafgørende, siger Olsen.

De fem indskiftere i onsdagens opgør var Thomas Delaney, Simon Poulsen, Anders Christiansen, Lasse Schöne og Martin Braithwaite.

Det var i øvrigt første gang siden 2008, at landsholdet åbnede kalenderåret med en sejr. Dengang blev Slovenien slået 2-1 på udebane.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip