Morten Olsen jubler over albansk choksejr

Mens det danske fodboldlandshold med hiv og sving hentede tre vigtige point i den første EM-kvalifikationskamp mod Armenien, gik det anderledes skidt for gruppens favorit, Portugal.

På hjemmebane tabte portugiserne søndag aften yderst overraskende 0-1 til Albanien, der normalt ikke er meget bevendt på udebane, og det resultat passer godt ind i de danske regnestykker.

- Selvfølgelig er vi begejstrede for det. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Men vi har jo set det før. Det er i de første kampe, at Portugal som regel smider deres direkte kvalifikation væk. De skal altid indhente et eller andet, siger landstræner Morten Olsen.

Mens Portugal altså smed tre point i kampen om billetterne til EM i Frankrig i 2016, har albanerne altså fået en kanonstart.

Det giver anderledes perspektiver forud for Danmarks tur til Albanien i oktober.

- Det er et sted, hvor blodet koger, og det bliver en heksekedel. Vi kommer til at spille på et helt nyt stadion, hvor der bliver fyldt, og vi ved, at de kan larme. Men det er jo bare en inspiration, som spillerne er vant til fra hverdagen, mener Olsen.

Selv om den albanske sejr i Portugal var en overraskelse for de fleste - også landstræneren - er det for Morten Olsen en bekræftelse af, at holdene styrkemæssigt fortsætter med at rykke tættere sammen.

- Vi så også ved VM, hvor lille forskel, der er på mange hold. Også små hold har fået bedre forhold, bedre uddannede trænere og spillere, der bliver matchet på højt niveau.

- Alle har fået en idé om, hvordan de skal spille fodbold. Før i tiden spillede mange med hjertet, og så var det ellers bare derudaf.

- Det var nemmere at finde en taktisk recept mod den slags hold. Nu er de begyndt at tænke, og når de så oven i købet kun tænker defensivt, så er det altså sindssygt svært at komme igennem, siger Morten Olsen.

Kampen mod Albanien spilles i Elbasan 11. oktober. Danmark har vundet seks af de hidtidige otte opgør mod Balkan-landet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip