Morten Olsen: Kusk skal finde et par kilo i Holland

Den hollandske Æresdivision skydes i gang i denne weekend, og lørdag aften kan det blandt andet betyde, at landsholdsspiller Kasper Kusk får debut for Twente.

Kantspilleren er i sommerpausen skiftet fra AaB's danske mesterhold til den hollandske topklub, og fodboldlandstræner Morten Olsen er spændt på at følge 22-årige Kusk i nye omgivelser.

- Det næste skridt for ham er at blive fysisk stærkere, og det er også noget, de fokuserer på i Twente.

- Kasper mangler stadig et par kilo på kroppen i duelspillet, når han skal stå lidt imod det pres, der kommer fra modstanderne. Men Kasper har alle værktøjerne, og jeg er sikker på, at Twente er den rigtige klub for ham, siger Morten Olsen.

Landstræneren forventer, at Kusk kan gøre sig gældende med det samme.

- Kasper kommer fra en god klub, hvor der spilles en fin form for fodbold, og han har udviklet sig godt i AaB. I Twente får han muligheden for at udvikle sig videre.

- Udfordringen for ham er nu, at han skal ud og bevise sig over for nogle andre, og det tror jeg, bliver positivt for ham. Tilskuere, medier, medspillere og trænere kommer til at kigge spændt på ham.

- Forskellen for Kasper bliver ikke så stor. Han kommer til at få nogle flere topkampe, fordi bredden i toppen af hollandsk fodbold er bredere end i Superligaen, lyder det fra Morten Olsen.

Kasper Kusk er noteret for syv landskampe, og han spillede en nøglerolle for AaB, da nordjyderne sidste sæson vandt både Superligaen og den danske pokalturnering.

Twente møder lørdag aften klokken 19.45 Cambuur på udebane.

/ritzau/

 

Dagens Gossip