Morten Olsen: Naivt at tro på nul matchfixing i Danmark

Matchfixing dukker op over hele verden i disse måneder. I sportsgrene som fodbold, håndbold, ishockey, tennis og badminton. Og sikkert også i andre idrætsgrene.

I Danmark har sagerne først og fremmest været inden for fodbold, ishockey og håndbold.

Danmarks fodboldlandstræner Morten Olsen er slet ikke overrasket over, at matchfixing også har fundet vej til Danmark. Det siger han til Danmarks Idrætsforbunds blad Idrætsliv, som udkommer fredag.

- Det overrasker mig ikke, at det sker i dansk fodbold, når det også foregår i mange andre lande. Der vil altid være nogle, der falder i, når der er mange penge involveret, siger han til bladet som en del af et længere interview.

- Hvis man ikke troede, at det kunne ske i Danmark, måtte man også kalde sig selv naiv, mener landstræneren.

Danmarks Idrætsforbund er gået sammen med regeringen og politiet om en større kampagne, der skal stoppe eventuel lyst til at manipulere med resultaterne.

Det er vejen frem, mener Morten Olsen.

- Sport skal være troværdigt - uanset hvad. Det er afgørende, at folk tror på, at det er to ærlige hold, der kæmper for at vinde fodboldkampen.

- Jeg har en tro på, at det er så vigtigt både for sporten og vores kultur, at det politiske system og internationale samarbejde vil sørge for, at det bliver holdt nede, fortsætter Morten Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip