Morten Olsen: Serbien har størst individuel formåen

Serbien har ikke fået den bedste start på EM-kvalifikationen, men især på ét punkt er fredagens modstander bedre end Danmark.

Det vurderer landstræner Morten Olsen forud for den vigtige, tilskuerløse kamp i Beograd.

- Serbien er i mine øjne det hold med den største individuelle fodboldformåen.

- Og nu har de fået en toptræner, som har erfaring fra en del forskellige landshold, siger Olsen med henvisning til hollandske Dick Advocaat, der er kommet til for få måneder siden.

Den 67-årige hollænder blev torsdag spurgt, om han havde tænkt sig at stoppe som serbisk landstræner, hvis det skulle ende med et nederlag til Danmark. Det ville han holde for sig selv.

Spørgsmålet viste alligevel lidt om det forventningspres, der er på Advocaat i Serbien, som higer efter at komme til EM. Men det var også lidt paradoksalt, da hollænderen blot har styret holdet i tre kampe og endnu ikke har tabt.

Det er blevet til uafgjort i en testkamp mod Frankrig plus uafgjort mod Armenien samt nul point i den afbrudte drone-kamp mod Albanien. Serberne står derfor kun med et point før opgøret mod Danmark.

- Det giver ikke mening at tale om, at Advocaat skulle være fyringstruet efter de tre kampe, jeg har set.

- De har et godt fysisk hold, gode individualister, og så er de er godt organiseret. Det er måske på det punkt, at de har rykket sig mest. Jeg så dem for et par år siden spille en kamp mod Belgien, som de skulle have slået, men de tabte 0-3, siger Olsen.

Den danske landstræner minder samtidig om, at man ikke skal undervurdere nationer som Armenien og Albanien. Det kender han selv alt for godt.

- Det er blevet mere jævnbyrdigt i europæisk fodbold. Det betyder, at der kommer overraskelser.

- Se bare på Tyskland og Holland, der blev nummer et og tre ved VM, siger Olsen med henvisning til de to store fodboldnationer, som har fået en svag start på EM-kvalifikationen.

- Selv om vi skulle slå Serbien, så er vi ikke videre til EM, for der er mange svære kampe, siger han.

Både Danmark og Serbien har hårdt brug for en sejr efter en knap så god start på kvalifikationen. Danskerne har fire point for tre kampe, mens serberne - efter skandalekampen mod Albanien - har et enkelt point efter to gruppekampe.

Der er kampstart klokken 20.45 i Beograd til kampen, der bliver spillet uden publikum.

/ritzau/

 

Dagens Gossip