Morten Olsen: Sværere at komme til EM efter CAS-dom

Det danske fodboldlandshold får nu sværere ved at kvalificere sig til EM-slutrunden, efter at Albanien er blevet tildelt tre point af den internationale sportsdomstol, CAS, som fredag afgjorde den såkaldte dronesag.

Sagen udspillede sig for knap ni måneder siden, da Serbien mødte Albanien, i en kamp, som blev stoppet, fordi en drone fløj ind på banen med et flag fra Storalbanien, hvilket fik en serbisk spiller til at gribe ud efter den.

Urolighederne eskalerede, da banen blev invaderet af tilskuere.

Dommen kan få betydning for Danmark - som er i samme kvalifikationsgruppe - mener landstræner Morten Olsen.

- Vi kan stadig selv afgøre vores skæbne, men det er da afgjort blevet sværere, i og med vi sidder over i den sidste runde.

- Vi skal selvfølgelig slå Albanien, hvilket vi hele tiden har skullet, og vi skal vinde i Armenien og nu måske hente point i Portugal i sidste runde, siger Morten Olsen til eb.dk.

Danmark møder Albanien 4. september i Parken i forsøget på at kvalificere sig til slutrunden i Frankrig næste år.

Oprindeligt var dommen, at Serbien fik en sejr på 3-0 efter kampen mod Albanien, men holdet fik også fratrukket tre point. Dermed fik ingen af holdene point ud af kampen, hvilket var en fordel for Danmarks EM-chancer.

Men begge hold appellerede i starten af året Uefas beslutning til den internationale sportsdomstol CAS. Afgørelsen blev flere gange udskudt, men var ventet fredag.

Dermed rykker Albanien op på siden af Danmark med 10 point i kvalifikationsgruppen, men albanerne har spillet en kæmp færre end Danmark.

- Hvis det endelig skulle være, så burde kampen vel være blevet spillet om. Nu forærer man jo Albanien tre point, de ikke har vundet på banen, konstaterer Morten Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip