Morten Olsen varsler åben krig i landsholdets mål

Stephan Andersen eller Kasper Schmeichel?

Det er det valg, landstræner Morten Olsen står over for, når han skal finde en førstemålmand til det landshold, der skal kvalificere Danmark til EM i Frankrig i 2016.

Forud for testkampen mod England næste onsdag varsler Olsen, at kampen mellem de to målmænd er helt åben, og at forårets testkampe skal bruges som en slags audition.

- De starter fra scratch, og de skal ud at bevise sig, siger Morten Olsen

- De næste par kampe vil vise, hvem vi skal satse på. Vi har jo altid haft det bedst med at have en førstemålmand, forklarer landstræneren.

I kvalifikationskampene til VM i Brasilien var Stephan Andersen førstevalget, men Schmeichel fik lov at spille den sidste, betydningsløse kamp i Parken mod Malta.

I vinterens løb er Andersen skiftet fra Real Betis i Spanien til noget mere upåagtede Go Ahead Eagles i bunden af den hollandske Æresdivision.

Kasper Schmeichel er med Leicester City på direkte kurs mod oprykning til Premier League.

- Stephan Andersen har jo fornuftigvis skiftet klub og gør det fint, Kasper gør det også fint. Den ene er skiftet til en lavere rangerende turnering. Den anden spiller i en klub, der er tæt på Premier League. Men det er ikke det, det handler om.

- Det drejer sig om, hvem vi er mest trygge ved. Det er den konkurrence, de skal ud i, siger Morten Olsen.

Til kampen mod englænderne har han udtaget FC Midtjyllands Jonas Lössl som tredjemålmand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip