Morten Olsen: Vi kunne ikke leve op til forventningerne

Morten Olsen har fuld tiltro til sine spillere, selvom landsholdet ikke leverede den mest overbevisende præstation i fredagens 2-1-sejr over Norge.

De norske gæster havde masser af chancer, men Danmark tog sejren på en scoring fra Nicolai Boilesen i sidste minut.

- Vi ville godt have vist nogle ting, men vi kunne ikke leve op til det.

- Der var spillere, der ikke fandt deres form på bolden. Vi havde problemer i første halvleg med Norges måde at spille fodbold på, siger Morten Olsen.

- Men vi har tiltro til de her spillere. Det er mennesker, vi har med at gøre. Det er spillere, der har fungeret rigtig godt sammen før, så det er folk, vi satser på, siger landstræneren.

Olsen glæder sig også over, at flere unge spillere kom på banen. Han fremhæver den 19-årige Ajax-spiller Viktor Fischer, der kom på banen i anden halvleg.

- Vi så Viktor Fischer komme frisk ind. Jeg tror ikke, at han ville have været så god, hvis han var startet inde, for han er inde i en periode, hvor han måske mangler lidt selvtillid. Han fik 15-20 minutter - vigtigt, afgørende.

- Jeg har hørt, at U21-landsholdet i dag har vundet over Bulgarien. Det er dejligt. Der er måske også nogle spillere på vej derfra, siger Morten Olsen.

Landstræneren slår samtidig fast, at der er masser at bygge videre på med det nuværende landshold.

- Vi havde i dag et hold med en gennemsnitsalder på 25 år. Vi havde tre spillere på over 30 år, og tager vi dem fra, så har vi et ekstremt ungt fodboldlandshold.

- Landshold er normalt et par år ældre end klubhold, fordi vi ikke har så meget tid sammen, og vi skal have en vis form for stabilitet.

- Jeg synes, at vi har en god blanding nu af rutinerende spillere og unge spillere, der skal bruges, når de er i god form, siger Morten Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip