Morten Olsen: Vi skal tage Armenien alvorligt

Den seneste uge er blevet brugt konstruktivt af det danske fodboldlandshold, så forhåbningerne om en sejr i den første kamp i EM-kvalifikationen over Armenien søndag aften er til stede.

Det mener landstræner Morten Olsen, som dog måtte se sit hold tabe 1-2 til Tyrkiet i onsdagens venskabskamp i Odense.

- Vi synes, at vi har haft en lærerig uge, hvor det positive overskygger det negative. Det mindre positive var selvfølgelig resultatet. Det var et unødvendigt nederlag. Men det var en testkamp, hvor vi fysisk og taktisk skulle afprøve nogle ting.

- Vi kan tage en hel masse med fra første halvleg, hvor vi tilspillede os en del chancer. I anden halvleg var vi i mindre boldbesiddelse og trak os for meget tilbage på banen. Det skal vi have rettet mod Armenien, siger Olsen.

I den seneste kvalifikation til sommerens VM i Brasilien, hvor Danmark ikke kom med, tabte danskerne 0-4 hjemme og vandt 1-0 ude over Armenien.

- Armenien er et hold, vi kender på godt og ondt. Vi har både tabt til dem og vundet over dem. Det er ikke bare et hold, som vi kører over.

- Det er et hold, som vi skal tage alvorligt. Og ikke kun fordi vi havde en dårlig dag for lidt over et år siden. Det er en modstander, som er svær for alle, og som spiller god fodbold, siger Olsen.

Lørdag formiddag var der solgt 18.539 billetter til søndagens kamp, og det betyder, at DBU's målsætning om mindst 20.000 tilskuere ser ud til at blive indfriet.

- Det, vi spiller for, er resultatet. Og det er for, at Danmark og danskerne kommer til EM i fodbold.

- Men vi spiller også for at fylde Idrætsparken (i dag kaldet Telia Parken, red.), og at vi lige pludselig har 6-7000 flere tilskuere end sidst, det vælger vi at se på som en enorm stimulans.

- Det er op til os at skabe de præstationer, som kan fylde stadion. Vi har holdet til det, det tvivler vi ikke på. Det er vores mål at spille for et fyldt stadion, siger landstræneren.

Kampen mod Armenien går i gang søndag klokken 18.

/ritzau/

 

Dagens Gossip