Morten Olsens fremtid er på spil i Serbien

Landstræner Morten Olsen vil komme alvorligt under pres, hvis landsholdet på fredag taber EM-kvalifikationskampen på udebane mod Serbien.

Sådan lyder vurderingen fra kommentatorerne Morten Bruun og Jan Kalborg ovenpå de seneste dages udmeldinger fra ledelsen i Dansk Boldspil-Union (DBU).

- Jeg er meget spændt på at se, hvad der sker efter 1. januar, hvis landsholdet taber i Serbien. Jeg er spændt på at se, om landstræneren så stadigvæk hedder Morten Olsen, siger Morten Bruun, der er kommentator hos Kanal 5.

DBU-direktør, Claus Bretton-Meyer, slog i weekenden i Politiken fast, at landsholdet helst skal vinde fredagens kamp, og at det er "spritafgørende", at Danmark kvalificerer sig til EM i 2016. Han tilføjede, at alle i teorien risikerer at blive fyret.

Tirsdag kom det frem, at formand, Jesper Møller, i DBU's interne nyhedsbrev havde meldt ud, at det er "uacceptabelt at give sin mening til kende gennem medierne", efter at Olsen og assistentlandstræner Peter Bonde havde kritiseret aflysningen af vinterens ligalandsholdstur.

DBU ville ifølge Morten Bruun aldrig have gået så hårdt til Morten Olsen under den tidligere ledelse med Allan Hansen som formand og den daværende generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

- Fronterne er blevet trukket op. Vi ville aldrig have hørt Jim Stjerne sige de ting, som Bretton-Meyer har sagt. Nyhedsbrevet ville heller aldrig være blevet sendt ud.

- Den tidligere ledelse ville sikkert også have føjet Olsens helt legitime ønske om at komme på en ligalandsholdstur, siger Bruun.

- Hvad, der sker videre, afhænger rigtigt meget af, hvad der sker på fredag i Serbien. Hvis man taber, så er det ikke overvejende sandsynligt, at landsholdet besætter en af de to direkte kvalifikationspladser til EM. Et godt resultat er det eneste, der kan skabe ro.

- Hvis Bretton-Meyer er citeret korrekt, så er det en sejr, og det er ikke givet. Taber landsholdet, så forestiller jeg mig ikke en vinter uden dramatik, siger Morten Bruun.

DR-kommentator Jan Kalborg regner også med, at Morten Olsen kommer under et alvorligt pres, hvis det går galt i Serbien.

- DBU's nye ledelse er ude i en magtdemonstration, hvor man fortæller, hvem der bestemmer. De stiller modkrav til Olsen og siger, at han skal få os til EM, og kan han ikke det, så er det ud, siger Kalborg.

- Det undrer mig, at den her krig skal køre i medierne. På den ene side bliver Olsen og Bonde klandret for at gå i pressen, men DBU kunne selv have sendt en mail til Olsen, hvor de sagde, at budskaber holdes internt.

- Det er helt uhørt, at vi skal have en spekulation om, hvorvidt Olsen skal være landstræner, hvis vi taber den kamp. Det er ikke okay, og det har landsholdet ikke brug for, mener Kalborg.

- Det er DBU, der har lavet den her agenda og ikke Olsen. Hvis landsholdet taber til Serbien, så er det naturlige spørgsmål til Olsen, om han fortsat er landstræner, og så får vi en lang vinter med ballade.

- Det er unødvendigt med den situation. Giv dog manden noget fred og ro, mener DR-kommentatoren.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip