Morten Olsens talenthold får klø i Bukarest

18/11/2014

Det danske landshold sluttede tirsdag aften året af med et 0-2-nederlag i Bukarest til Rumænien.

De rumænske værter scorede to gange efter pausen i en meget tam forestilling af Danmark.

Landstræner Morten Olsens mandskab var langt fra det niveau, der blev leveret fredag i Beograd, hvor danskerne slog Serbien 3-1 i EM-kvalifikationen.

Heldigvis stod der ikke point på spil tirsdag aften, og havde der været tale om en betydende kamp, så ville den danske startellever have set markant anderledes ud.

Danmark stillede op uden stærke kombinationsspillere som Christian Eriksen plus de hjemsendte Michael Krohn-Dehli og Lasse Schöne og gav i stedet debut til Nicolaj Thomsen, Anders Christiansen og Lucas Andersen fra start.

Efter pausen fik også Uffe Bech, Jannik Vestergaard og Yussuf Poulsen spilletid, mens Kian Hansen blev den fjerde debutant, på et meget usammenspillet dansk hold, der helt naturligt havde det svært.

Selv om de fleste af Olsens nye folk gjorde det hæderligt, så var det danske spil for omstændigt, og det lykkedes aldrig at spille sig igennem til de helt åbne chancer.

Rumænerne, som ligesom danskerne topper deres EM-kvalifikationsgruppe, var samtidig gode til at lukke rummene på egen banehalvdel ned.

Den dobbelte målskytte fra 3-1-sejren over Serbien, Nicklas Bendtner, fik ikke meget at arbejde med, men han var heller ikke selv særligt opsøgende. Det blev til et enkelt skud i starten af anden halvleg.

Bedste offensive kort var Lasse Vibe, der fik skabt lidt ravage og vel havde Danmarks største chance midtvejs i anden halvleg. Vibe satte to rumænere og var tæt på at prikke bolden forbi hjemmeholdets målmand.

Af de nye danske landsholdsspillere kom især Lucas Andersen og Uffe Bech i fokus.

Den 20-årige Ajax-kant, Lucas Andersen, fik spoleret sin debut efter godt 20 minutter, da et rumænsk albuesving ramte ham i ansigtet.

Uffe Bech - med nu tre landskampe på sit cv - satte rumænerne i gang efter 50 minutter, da han mistede bolden langt fremme på banen. En hurtig kontra endte til sidst hos Claudiu Keserü, der kunne gøre det til 1-0.

Inden samme Keserü på et langskud godt fem minutter senere hamrede bolden op i målhjørnet til 2-0, havde værterne en friløber, da den danske offside-fælde kiksede.

I målet havde Stephan Andersen fået chancen i stedet for Kasper Schmeichel, og FC København-keeperen gjorde det udmærket.

Kommunikationen med forsvaret så nu ikke helt god ud efter 10 minutter, da et rumænsk frispark blev headet op i luften og endte i det danske mål. Forinden var der dog begået frispark mod den danske målmand. De to scoringer kunne han ikke forhindre.

Selv om der før kampen var sagt og skrevet meget om Christian Eriksens mulige 50-kamps-jubilæum, så blev Tottenham-spilleren på bænken gennem hele kampen.

Danmarks næste kamp er den 29. marts næste år, hvor Morten Olsens spillere møder de kommende franske EM-værter i en venskabskamp.

Status for landsholdsåret er tre sejre, to uafgjorte og fire nederlag.