Morten Stig: Håndherrerne skal håndtere enormt pres

Det vil være en alvorlig streg i regningen for både Dansk Håndbold Forbund (DHF) og landsholdsspillerne, hvis det i den kommende weekend ikke lykkes herrelandsholdet at kvalificere sig til OL i Rio de Janeiro.

DHF's generalsekretær, Morten Stig Christensen, lægger ikke skjul på, at han forventer dansk deltagelse i Rio, og efter kvindelandsholdets OL-farvel i marts er der kun herrerne at hænge sin hat på.

- Der ligger et voldsomt stort pres på holdet, siger Morten Stig Christensen.

- Dels det pres, vi selv og spillerne er med til at lægge, fordi vi objektivt set synes, at vi har niveauet til at være med ved OL. Dels lægger omverdenen pres på os, fordi man forventer, at håndbold er repræsenteret ved OL, forklarer han.

Både Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund har meldt ud, at de regner med at se et dansk håndboldhold ved OL.

- Nu mislykkedes det for kvinderne, og dermed er der jo kun ét skud tilbage i bøssen. Så det samlede pres er enormt stort.

- Men det er spillerne på den anden side vant til, og hvis man ikke kan håndtere det, så hører man heller ikke hjemme ved et OL, siger Morten Stig Christensen.

Han kalder fredagens modstander, Kroatien, for et hold, der "per tradition er i top-4 i verden".

- De har skiftet meget ud, en række af deres verdensstjerner er væk, og de har fået nye, sultne unge spillere ind og har en meget bredere bænk end tidligere, lyder det fra generalsekretæren, der selv spillede 190 landskampe.

Kampen mod Kroatien begynder klokken 20.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip