Moskva og Minsk enige om ny forsvarsmekanisme

Rusland og Hviderusland er enige om at danne en fælles militær forsvarsmekanisme inden for to år, siger den russiske forsvarsminister, general Sergej Sjojgu, efter at de to landes forsvarsministerier onsdag holdt et fælles samarbejdsmøde.

- Vi har på vores møde godkendt planer om i de kommende to år at danne en forsvarsmekanisme for de væbnede styrker, siger den russiske minister og general.

Han tilføjer, at de to lande har planlagt fælles aktiviteter i årene 2016-2018, som har til formål at danne en mekanisme for det væbnede forsvar af de to lande.

Forsvarssamarbejdet kan også komme til at medføre fælles bevogtning af grænser.

Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko, vandt tidligere på måneden et præsidentvalg med 83,49 procent af stemmerne og kunne for femte gang fortsætte med at styre sit land med jernhånd.

På grund af den menneskeretlige situation i Hviderusland er Lukasjenko og hans styre underlagt sanktioner fra EU og USA. Han kritiseres kraftigt for at undertrykke både befolkningen, oppositionen og landets medier.

Lukasjenko har dog benådet seks politiske fanger i august, lige som han har spillet en positiv rolle som vært for fredsforhandlinger om konflikten i Ukraine i februar.

Disse skridt har været med til at styrke billedet blandt EU-embedsmænd om, at Lukasjenko - der ofte går under titlen "Europas sidste diktator" - er ved at åbne en smule op mod EU.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip