Moskva: Russiske soldater krydsede grænse ved en fejl

10 russiske faldskærmssoldater, der sent mandag blev taget til fange i den østlige del af Ukraine, krydsede grænsen til nabolandet ved en fejl.

Det siger en kilde fra det russiske forsvarsministerium til tre forskellige russiske nyhedsbureauer, oplyser Reuters.

De 10 soldater blev angiveligt pågrebet nær en ukrainsk landsby i Donetsk-regionen cirka 20 kilometer fra den russiske grænse.

- Soldaterne deltog i en patruljering i grænseområdet mellem Ukraine og Rusland. De krydsede højst sandsynligt grænsen ved en fejl på en umærket sektion af grænseområdet, er kilden citeret for at sige til de tre russiske nyhedsbureauer.

Kijev har længe anklaget Moskva for at støtte de separatistiske, prorussiske oprørere i det østlige Ukraine, men det er første gang, at de ukrainske myndigheder har hævdet at tage soldater fra Ruslands hær til fange.

Moskva har hidtil benægtet enhver indblanding i oprøret i Ukraine og kaldt alle beviser for opspind.

Tirsdag mødes den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, med Ruslands præsident, Vladimir Putin, i Hvideruslands hovedstad Minsk.

Her deltager også repræsentanter fra EU-Kommissionen og medlemmerne af Den Eurasiske Toldunion, der ud over Rusland består af Hviderusland og Kasakhstan.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip