Moskva venter at få et fransk hangarskib om kort tid

Ruslands vicepremierminister, Dmitrij Rogosin, siger, at Frankrig stadig er forpligtet til at færdiggøre den omstridte levering af et krigsskib til russerne i næste måned, selv om Paris er under pres for at sløjfe aftalen på grund af Moskvas rolle i krisen omkring Ukraine.

Rogosin siger, at Ruslands statslige opkøber af våben har modtaget en invitation til at deltage i en ceremoni den 14. november i forbindelse med leveringen af det første af to Mistral helikopterhangarskibe, rapporterer russiske nyhedsbureauer.

- Med hensyn til opfyldelsen af kontrakten rent teknisk går alt efter planen, siger den russiske vicepremierminister.

- Hvad angår den politiske beslutning, så mener vi, at Frankrig er nødt til at forsvare dets position som en pålidelig partner, tilføjer den russiske minister.

Den franske forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, sagde tirsdag, at beslutningen om, hvorvidt skibene vil blive leveret, bliver truffet i november.

Den franske regering sagde i sidste måned, at russernes rolle i Ukraine forhindrer Paris i at gå videre med den planlagte levering af helikopterhangarskibene.

Aftalen mellem Frankrig og Rusland stammer fra 2011 og drejer sig om levering af to helikopterhangarskibe til en samlet værdi på 1,2 milliarder euro.

Skibene tilhører den næststørste klasse i den franske flåde. De kan transportere op til 16 Mistral-helikoptere og omkring 700 soldater hver. Det første skib skal ifølge planen leveres i oktober i år og det andet i 2015.

Polen har advaret om, at Rusland vil bruge hangarskibene til at true sine nabolande med.

Andre af Frankrigs allierede har også udtrykt bekymring om aftalen.

Blandt andet USA, som i maj bad Frankrig genoverveje levering af højteknologisk militærudstyr til Rusland i lyset af blandt andet landets annektering af halvøen Krim.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip