Motionsevent skal sende teenagere i løb

Når unge bliver teenagere, stopper omkring hver fjerde med at dyrke idræt. Den landsdækkende motionsevent SchoolsOnTheRun vil nu forsøge at hive de unge tilbage på løbesporet. Eventen er Danmarks største motionsevent for 15 til 25-årige.

Eventen er ifølge arrangørerne en blanding af DHL-stafet for uddannelsesinstitutioner tilsat lidt Roskilde Festival. Formålet er at gøre det sjovt for de unge at dyrke idræt og få flere inaktive unge til at snøre løbeskoene.

- Mange skoler arbejder på at motivere de unge til at bevæge sig mere i hverdagen. Her er deltagelse i en stor og professionel event en god løftestang, siger lektor i idræt og psykologi Anders Sandfuss Christensen, der står i spidsen for Garmin SchoolsOnTheRun.

Begivenheden afvikles i København torsdag den 11. september og i Randers 18. september. De unge løber i hold på tre personer på en rute af enten tre, seks eller ni kilometer. De bedste får præmier til en samlet værdi af 200.000 kroner. Ud over løbet er der livekoncerter, Instagram-konkurrencer, madboder og en masse sportsaktiviteter før, under og efter løbet.

Garmin SchoolsOnTheRun har eksisteret siden 2012. Antallet af deltagere er siden mere end fordoblet. I år deltager omkring 4500 unge i de to løb. I Randers alene tager 3000 unge fra hele Jylland løbeskoene på.

Der er gratis adgang. Arrangørerne håber derfor på, at masser af tilskuere vil lægge deres vej forbi arrangementerne.

Det er tal fra blandt andet Idrættens Analyseinstitut, der viser det store frafald, når idræt i teenageårene kommer i hård konkurrence med øget skolearbejde, fester, kærester, fritidsjob og andre livsændringer.

Værst ser det ud på erhvervsuddannelserne, hvor kun 44 procent af eleverne dyrker regelmæssig motion. Derfor er en lang række uddannelsesinstitutioner gået sammen om at arrangere Garmin SchoolsOnTheRun 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip