Motocross-formand dybt berørt af dødsulykke: Jeg mangler ord

Den danske mester i motocross, 24-årige Kasper Lynggaard, mistede fredag livet ved et motocross-stævne i Tyskland.

- Det er forfærdeligt og helt uforklarligt, fortæller en tydeligt berørt formand for Danmarks Motor Union, Jørgen Bitsch, til Ritzau.

- Det sker under træning ved et supercrossarrangement i Dortmund, hvor han er væltet. De nærmere omstændigheder kender jeg ikke præcist, bortset fra at det ikke er sket under konkurrence.

Kasper Lynggaard fik ifølge motorsportsitet motocrossplanet.nl hjertestop efter sit styrt, og han stod ikke til at redde.

- Nu skal vi i gang med at finde ud af, hvordan det kunne gå så galt.

- Det ved vi intet om endnu, vi er mest optaget af at få skaffet krisepsykologer til familien, der sidder oppe i Nordjylland. De skal have al den hjælp, de kan få. Og det skal de kørere, der var med i Dortmund, også, siger Jørgen Bitsch.

Ifølge formanden var Kasper Lynggaard ikke typen, der tog store chancer i sin kørsel, og derfor er det uforståeligt, at det kunne så galt.

- Han var en yderst rutineret kører, der altid kørte fornuftigt. Han gjorde ikke ting, han ikke skulle gøre. Så derfor er det her så uforklarligt, der var jo ikke tale om en nybegynder.

- Vi beklager det her så meget. Du må finde på nogle ord, for jeg kan ikke komme frem til de rigtige lige nu. Det er helt uoverskueligt for en union som vores. Vi er alle sammen dybt, dybt berørte af det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip