Motorcykel væltede ned over søn - far dømt for uheldet

En nordjysk far er af Vestre Landsret blevet dømt som ansvarlig for den ulykke, der førte til, at hans dengang knap fireårige søn blev blind og fik hjernetraumer.

Landsretten har også afgjort, at det er faderens ansvarsforsikring gennem Alm. Brand, der skal betale erstatning til sønnen. Sønnen har gennem sin mor krævet 2,3 millioner kroner i erstatning, men størrelsen afgøres senere.

Faderen, der er selvstændig montør, arbejdede i 2012 også som lønnet fritidsmedarbejder ved Aalborg Kommunes crossbane i Hvorup.

Han havde vagten 23. juni 2012, og da barnets mor skulle i byen, tog han sønnen med på arbejde. Forinden havde han fået lederens tilladelse.

På et tidspunkt gik far og søn ind på værkstedet, hvor faderens egen crossmaskine stod lænet op ad en væg. Faderen så drengen løbe hen mod motorcyklen, og vendte sig kort væk for at vaske hænder, da han hørte et brag.

Sønnen var kravlet op på maskinen, der væltede ned over drengen. Styret ramte drengen i hovedet så uheldigt, at drengen blev blind på et ene øje, og har andre varige skader.

Moren anlagde sag, dels mod faderens ansvarsforsikring, dels mod Aalborg Kommune som faderens arbejdsgiver.

Aalborg Kommune bliver frifundet, da retterne ikke finder, at der er noget galt med værkstedets indretning og rutiner. Det var således helt almindeligt at stille cyklerne op ad væggen.

Flere vidner fortalte, at de havde bedt faderen styre sin dreng og se efter ham. På den baggrund mener både by- og landsret, at faderen burde have holdt bedre øje med drengen og have grebet ind, da han så, han var på vej mod maskinen.

Han er derfor ansvarlig for skaderne, og da uheldet ikke skete som en følge af faderens arbejde, skal hans private ansvarsforsikring betale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip