Motorsports-ikonet Kris Nissen køber campingplads i Sønderjylland

Den 52-årige Kris Nissen har opnået store resultatet inden for motorsporten, og nu kan han også skrive campingplads-ejer på sit CV.

For efter næsten 30 år med fast base i udlandet, har motorsportsikonet Kris Nissen nu vendt blikket hjemad til Sønderjylland, hvor han har meldt sig som investor i landsdelens turisterhverv. 

Den 52-årige tidligere racerkører og direktør for Volkswagens succesrige motorsportsdivision har nemlig købt Enderupskov Camping ved Gels Å ved Gram, med en af Danmarks smukkeste ådale og blot få kilometer fra barndomsbyen Arnum i Sønderjylland.

Campingpladsen har været ubenyttet i to sæsoner, og der gennemføres således en omfattende renovering efter ikke bare tidens forfald, mens også en del hærværk.

Kris Nissen har håndplukket ægteparret Anne-Mette og Anders Søndergaard til at være forpagtere og dermed stå for pladsen, og trekløveret forsikrer, at alt vil være i orden til pladsens genåbning i påsken.

47-årige Anders Søndergaard har tidligere arbejdet med salg, ledelse og marketing, og når man som han samtidig er ferm til både madlavning og som Kim Larsen-kopi på en musikscene, har han alle forudsætninger til at udfylde rollen som ”campingfatter” i Enderupskov.

Hans jævnaldrende hustru, Anne-Mette, kvitter sit job som eksportsælger hos Dansk Skilte Inventar for at medvirke i campingforretningen. Hun har tidligere drevet to cafeer i Spanien og har således også serviceerhvervet helt inde under huden.

- Vi har 10 værelser i vort campinghotel, 4 hytter samt 130 pladser til campingvogne, autocampere og telte, og i første omgang handler det om at gøre alle faciliteter tiptop. Det gælder servicebygning og overnatningsfaciliteter, men også aktivitetslokaler, køkken, cafeen samt vort selskabslokale med plads til 55 gæster.

- Enderupskov skal nemlig være meget mere end camping. Det skal være et sted med fastliggere, campinggæster med brug for blot få overnatninger, lystfiskere, familie-weekendtræf, hvor der er behov for både camping og værelser og så naturligvis borgerne i denne del af landet, der blot vil herud for at spise dagens middag fra det gode danske køkken eller holde en familiefest, siger Anne-Mette og Anders Søndergaard, der har renoveret en lejlighed på 1. sal i hovedbygningen til beboelse for sig selv og en 14-årig datter, Emily.

Kris Nissen følger dagligt gennem telefon og mail, hvordan arbejdet skrider frem. Desuden tager han af og til turen til Danmark for at følge sit lille, danske erhvervseventyr. Disse besøg anvendes samtidig til ideudvikling hos trekløveret, og der er således udarbejdet et helt katalog med initiativer, som ikke bare skal genskabe pladsens popularitet, men gøre den til noget enestående i det sønderjyske.

- Min far og resten af familien er kommet meget herude, og da jeg sidste sommer tilfældigvis kørte forbi og så stedet ligge hen som en skrotplads, stak det i hjertet. Enderupskov Camping fortjener en bedre skæbne, og hvis ingen andre ville gøre noget, måtte jeg selv i gang, siger Kris Nissen.

 

Dagens Gossip