Motorvej i Nordsjælland er fortsat spærret efter brokollaps

Det er nærmest et mirakel, at ingen personer kom til skade, da en bro over Helsingørmotorvejen lørdag aften styrtede sammen.

Ifølge Ekstra Bladets netavis arbejdede 26 håndværkere på broen, da den kollapsede. Broen er under opførelse ved Egebækvej i nærheden af Nærum.

- Vi har fået nogle knubs, men det er ingenting i forhold til, hvad der kunne være sket, fortæller en af håndværkerne, Peter Jørgensen, til Ekstra Bladet.

Han befandt sig sammen med tre-fire kolleger på den del af broen, som styrtede sammen. De måtte gribe fat i armeringen for at undgå at blive revet med ned.

- Jeg gik inde på midten, så jeg måtte kaste mig frem og hive fat i armeringen, siger han.

Ulykken har spærret trafikken i begge retninger. Natten til søndag er det fortsat uvist, hvornår oprydningsarbejdet er færdigt og broen sikret, så vejbanerne igen kan blive åbnet for trafik.

- Vi har masser af politifolk derude. Vejen er spærret i begge spor. Vi arbejder på at få trafikken dirigeret andre steder hen, siger vagtchef Søren Bjørnested fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

Ifølge Vejdirektoratet er vejen mellem frakørsel 13 ved Gl. Holte og frakørsel 14 ved Nærum spærret i begge retninger.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor broen styrtede sammen.

Søren Bjørnested bekræfter, at ulykken ikke forårsagede skade på personer.

- Der er gudskelov ikke nogen, der er kommet til skade i forbindelse med hændelsen - hverken bilister eller personer, der arbejdede på broen, siger vagtchefen til TV2 News.

Han ved endnu ikke, hvornår trafikken igen vil glide på den travle vej.

- Det hele kommer an på, hvor lang tid det kommer til at tage at rydde op og undersøge stedet. Jeg har ikke nogen tidshorisont, siger han.

Videooptagelser og billeder fra stedet viser, at der ikke er tale om, at hele broen er styrtet sammen, men derimod at dele af broen er faldet sammen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip